Budapest Bangkok átszállás nélkül ősztől a Thai AirAsia X Airbusával

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ma Bangkokban jelentette be, hogy a thai és a magyar főváros között repülőjárat indul.

A tárca közleménye szerint a tárcavezető a thaiföldi kollégájával folytatott megbeszéléseket követően kijelentette, hogy a turistaforgalom megduplázódott, tavaly több mint 10 ezer thaiföldi turista látogatott Magyarországra, míg Thaiföldre több mint 30 ezer magyar utazott.

Ennek eredményeként az egyik thaiföldi nemzetközi légitársaság már fontolgatja egy budapesti útvonal elindítását. Az előkészületek megkezdődtek, a tárgyalások a mai napon lezárulnak. Jó esélyünk van arra, hogy a közeljövőben közvetlen kapcsolatot létesítsünk Bangkok és Budapest között.

Az AirAsia egy kuala lumpuri székhelyű diszkont légitársasági csoport, melynek sok országban, köztük Thaiföldön is van leányvállalata. Sőt, ezekben még két divízió is található. A rövidebb távokra az Airbus A320 család, a hosszabb távokra pedig az A330 típus repül. Utóbbit AirAsia X-nek nevezik.

Reméljük, hozzánk ősztől egy Airbus A330neo repül majd. Két osztályos a berendezése. 12 fotelágy az első osztályon és 365 ülés a turistáknak. Több mint 8000 kilométer a két főváros között a távolság 11 óra körüli repülési idővel.

2 hozzászólás a “Budapest Bangkok átszállás nélkül ősztől a Thai AirAsia X Airbusával” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »