Kamera drón Forma1 közelire, négy másodperc alatt gyorsul háromszázra videómon

Távolabbi felvételeken nem lehet annyira érezni a Forma 1 versenyautó sebesség változásait mondjuk a 100-300 kilométer között. Ezért építettek egy olyan drónt, ami hátulról-felülről, de szorosan követi az autó mozgását. Mintha mindig a közelében lennél, teljesen új élményt ad, itt a videó összeállításom róla.

Több mint egy évbe telt egy olyan drón megalkotása, amely kétszer gyorsabban tudott felgyorsulni, mint egy F1-es versenyautó, mindössze

4 másodperc alatt éri el a 300 km/órát, végsebessége pedig meghaladja a 350 km/h-t.

A pilóta FPV szemüvegen keresztül irányította a drón repülési útvonalát. A kamera szögét egy lábpedállal egyidejűleg állította, ami a kéz-szem koordináció pontosságát követeli meg, mikor egy 300 km/h feletti F1-es autóról sima közeli felvételt készíthessen.

A pilóta számára nemcsak az volt kihívás, hogy Max Verstappen által vezetett Red Bull korábbi versenyautója közelében maradjon, miközben az akadályokon, például a pálya körüli hidakon navigált, hanem jelentős technikai akadályokat is le kellett küzdenie a drón számára.

Az átlagos kamera drónok körülbelül 60 km/órás sebességgel repülnek, hozzávetőlegesen 30 percre elég akkumulátor töltéssel. Viszont ennek az új drónnak, amelyet folyamatos közeli képekre terveztek, egy F1-es versenyautó mozgékonyságával kellett repülnie. Nagy gyorsításokra és lassításokra volt szükség, mindkettő jelentősen fogyasztotta az áramot körülbelül 3 percre. De ez elég volt egy körre.

A drón pilóta számára sok mindent figyelembe kell venni, például a hidak elkerülését és a fékezési pontjainkat, mivel van fékpedálunk, de ez a levegőben másképp működik. Szóval szerintem nagyon megterhelő ennyire koncentrálni egy FPV szemüvegen keresztül

– kommentálta a felvételek Max Verstappen világbajnok Forma 1 autóversenyző a Red Bull istállóból. Címképen őt látjuk a drónpilótával.

Forrás és engedély Red Bull Content Pool

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »