Catalina hidroplán a Balatonnál új videónk

Miss Pick Up, az angol még repülő világháborús kétéltű PBY5A Catalina hidroplán Angliából Törökországba repült egy fesztiválra. Nagyjából a repülőút fele éppen a Balatonra esett, ezért a Catalina ezév szeptemberében néhány órára megállt a Hévíz-Balaton repülőtéren.

A videó ennek állít emléket a hidroplánt üzemeltető Catalina Society és a helyszini felvételeket készitő Balandincz Bendegúz segitségével. Szivesen láttuk volna, ha a hidroplán a Balaton vizét legalább egy érintéssel megtiszteli, mert egy hidroplánnál még is csak ez az igazi élmény, amit a videó végén héhány snittel próbáltam érzékeltetni.

Hirdetés

Franciaországban, Biscarrosse-ban néhány évvel ezelőtt sikerült ezt az élményt az angol Catalináról begyüjtenem és lefilmeznem, csatoltam a videót ehhez a témához. Másrészt Berlinben jártam ennek a Catalina hidroplánnak a hajótestében is, néhány kép róla a videóban.

Több mint 300 videó a Repülni JÓ Youtube Csatornáján

Amúgy már járt korábban a Hévíz-Balaton reptéren egy olyan horvát hidroplán, amely „megkóstolta” a Balaton vizét, itt a képes beszámolóm róla.

Szeptemberben cikket is irtam az esemény kapcsán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »