Debrecen Airport: elindult az új járat Moszkvába, bővítés Münchenbe és új charter Barcelonába

Mozgalmasak az idei év utolsó hetei a Debrecen Airport életében, új és bővülő járatok szolgálják a vidéki reptér fejlődését.

Debrecen Airport

Debrecen Airport

Tegnap reggel felszállt Moszkva felé az első menetrend szerinti járat, amely még pénteken közlekedik, így az orosz főváros 2,5 óra távolságra került a cívis várostól. Az új járat már a nyolcadik ebben a sorban.

Debrecen Airport

A Lufthansa is erősíti debreceni jelenlétét, mai bejelentése szerint megnövelte München felé a heti frekvenciát ötre. Eddig hétfő-szerda-péntek napokon repültek az útvonalon a közel száz személyes Bombardier CRJ900 típusú repülőgépek, ehhez jön még jövőre 2018 március 25-étől a nyári menetrendben csütörtök és vasárnap. A géptípus marad ezen az útvonalon.

Debrecen Airport

Tóksó Szakács Gábor főpilótával, 26 perctől

A debreceni charter célpontok is bővülnek jövőre, péntekenként közvetlenül elérhető lesz Barcelona. Az IBUSZ az új charter járatot 2018. június 15. és szeptember 28. között péntekenként inditja a Travel Service légitársaság 189-fős Boeing 737-800-as gépével napközbeni, utasbarát menetrenddel. Costa Brava és a rendkívül népszerű Costa Dorada is elérhetővé válik, ugyanakkor nyílik a Barcelonából hetente induló földközi tengeri hajóút foglalására is.

Debrecen Airport

2018 a nyári szezonban emellett Debrecenből a görögországi Zakyntosra, a török tengerpartra Antalyaba, a fekete-tengeri Burgaszba és az egyiptomi Hurghadára is repülnek charterek. Erfurtból, Lipcséből és Drezdából pedig kelet-német vendégek érkeznek, mondta el kérdésünkre Tamás László járatfejlesztési igazgató.

Hirdetés

Az idén a Debrecen Airport biztosan átlépi az évi 300 000 utasszámot, ami még soha nem volt kiemelkedő mérföldkő a repülőtér életében.

Forrás: Debrecen Airport

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »