easyJet Amszterdamba, nyolcadik járatuk Budapestről

Mától hetente háromszor az easyJet Amszterdamba is repül, a nyolc járattal szerintünk lassan érik a budapesti bázisnyitás.

Az angol diszkont légi társaság eddig hét járatot üzemeltetett Budapestről, az amszterdami járattal nyolcra bővül az úticélok listája. Az Airbus A320-as típuscsaládba tartozó gépekkel hetente háromszor, hétfőn, szerdán és pénteken teljesítik a járatokat, amelyek Schipolra, azaz a központi repülőtérre érkeznek és onnan indulnak.

Hirdetés

A járat a téli menetrend ideje alatt heti háromszor, hétfőn, szerdán és pénteken indul Budapestről, mindegyik napon 10 óra 35 perckor, és a kevesebb, mint két és fél órás menetidőt követően 12:55-kor landol Hollandia központi repülőterén, a Schiphol-on. Innen mindössze húsz perc alatt elérhető Amszterdam belvárosa.

Az easyJettel Budapestről közvetlenül elérhető európai városok: London Gatwick, Berlin Schoenefeld, Párizs, Charles de Gaulle, Lyon, Basel, Genf, Velence és mától Amszterdam.

Az easyJet a budapesti járatokon az elmúlt évben 13 százalékkal több utast szállított, mint egy évvel korábban, a járatok kihasználtsága 90 százalék fölött volt. Logikus, hogy Velence után új célállomás jelent meg Budapestről. Amszterdam üzleti szempontból is fontos úti cél, emellett kiemelkedő kulturális központ Európában számos színházával és múzeumával: az utóbbiak egyikében őrzik Rembrandt és Van Gogh munkáit. Irodalomtörténeti jelentősége mellett – Anna Frank a holland fővárosban írta híres naplóját – már csupán a csatornákkal szabdalt városkép és az egyedi hangulat miatt is népszerű a turisták körében.

Kam Jandu – elől középen -, a Budapest Airport járatfejlesztési igazgatója a járat fogadásán elmondta, az elmúlt években 130 ezren utaztak Magyarország és Hollandia között, de az easyJet amszterdami járata évente akár 20-30 ezerrel is növelheti az utasszámot. Hozzátette: a KLM az átszálló utasokra is épít, az easyJet viszont az árérzékenyebb piacon lesz jelen, ezzel új piacot nyit meg, így nem a részesedés lesz kisebb, hanem a piac nagyobb. Szerinte éves szinten 10-14 százalékos fejlődés fenntartható és 200 ezer utas már „megfelelő” szint lehet a két ország között.


Fotók: Budapest Airport

William Vet, az easyJet kereskedelmi menedzsere azt mondta, az első járatokon is már 75 százalék volt a járatok töltöttsége, pedig három héttel ezelőtt még alig 75 utas váltott jegyet a járatokra. Úgy vélte, a Budapest és Amszterdam közötti útvonal nincs teljesen kiszolgálva, ezért sikeres lehet a járat az üzleti utasok körében is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »