Elon Musk földi űrutazása, avagy versenyre hívja a hosszú távú repülő utakat is

Elon Musk, a Vasember Ausztráliában egy űrhajózási kongresszuson egy nagy jelentőségű, videó animációval is illusztrált bejelentést tett. Amúgy mellékesen, a nagy Mars projekt másodlagos felhasználásaként.

Hirdetés

Elon Musk koloniazálni szeretné a Marsot és újabban a Holdat is. Ehhez a SpaceX Falcon9 újrahasznosított rakétáját egy újjal váltaná fel. Rocksztárhoz illő módon nem pironkodva az elnevezéssel egy kibaszott nagy rakétát – BFR, vagyis Big Fucking Rocket – épít majd, amely 100 embert szállíthat már 2024-ben a Marsra. A Vasember mondott már ilyen nagyívű dátumot, ami néhány év múlva azért bejött, szerintem a következő évtized végére biztos megcsinálja.

Elon Musk földi űrutazása

Falcon9 nemsokára megy a múzeumba

Az előadáson mintegy mellékesen előhúzott a cilinderből egy animációs videót is arra, miként lehetne megvalósítani a földi űrutazást. A BFR rakéta-űrhajó páros elvihet 100 embert fél óra alatt olyan jelenleg még csak földi repülőútra, ahol az utasok két világváros között manapság 15 órát utaznak. Természetesen a BFR rakéta is újra hasznosítható lesz, a saját lábán visszaszáll majd az induló drónhajóra.

Annyit tett hozzá, hogy a jegy ára nem lehet több, mint amit ma fizetnek egy ilyen repülőútért az utasok, és akkor versenyképes lesz a Föld és Föld közötti űrbusz.

Milliárdosok az űriparban e-könyvecskénk

Elon Musk földi űrutazása előtt azért remélem, hogy minél több ember utazik majd az új kompozit gépeken, ragyogó utazási élménnyel, amit nekem is sikerült kipróbálnom a Lufthansa budapesti bemutató járatán.

Elon Musk teljes beszéde itt.

Forrás: SpaceX

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »