F18 Hornet repülése a varazsdini légi parádén videón

A hétvégén Horvátországban jártunk, Varazsdinban, ott rendezték az ország legnagyobb légi parádéját, kár, hogy a vihar miatt korábban el kellett jönnünk. Az első videó igazi légi torreádor bemutató, egy F18 átruccant Spanyolországból, remek bemutatót repült, szerencsére pont akkor váltottunk nézőpontot a kerítésen kívülre.

A spanyol lódarázs szinte a kukoricás felett tartotta a bemutatóját, jókor mentem ki kamerámmal Varazsdínban a bliccelő közönség közé az útra. Még valamikor nagyon-nagyon régen Kecskeméten húzott át nagy sebességgel alacsonyan egy amerikai vadászgép a parkoló fölött, csak egy suhogás, majd beledübörögtek a hajtóművek a fülembe és ott maradt a gépkocsi riasztók zenéje. Ez jutott eszembe, amikor a videóm elején a spanyol torreádor száguldott felém és letakartam a kamerám lencséjét a kezemmel, de még így is szó szerint bizsergetően hatalmas élmény volt szinte alatta állni.

Hirdetés

Végig erőt sugárzott a hangja, szűk fordulókban vagy dárdaként biztosan állt az égen, simán lebukott, játszott a gázzal, hol csöpp pont volt, aztán pillanat alatt mutatta közelről szépségét, nemcsak képben, hanem szóban is visszaadhatatlan az élmény.

Néhány kép egy zenés képeslapon, az első videót a héten még követi majd jó néhány Horvátország legnagyobb repülőnapjáról. A következő videó egy különleges lesz, mert a Hölgypilóták bloggerinának sikerült rábeszélnie a mazsorett lányokat, hogy csak nekünk mutassanak be egy részletet az előadásukból, mindennek a címképen egy pillanata látható.

55 videó a repülőnapok lejátszási listánkon

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »