Hercegi hidroplán járat Kanadában

Ha Vilmos és Katalin, Cambridge hercege és hercegnője Kanadában jár, mindig repül hidroplánnal.

Vasárnap volt a nagy esemény, amikor a hercegi család a gyerekek nélkül Victoria városából Vancouver belvárosába repült a világ legnagyobb hidroplán légitársasága, a Harbour Air DHC6 Twin Otter gépével.

2016 Royal Tour To Canada Of The Duke And Duchess Of Cambridge - Vancouver, British Columbia

Az út a normál járaton is félórás, a 19 személyes gépen a hercegi pár és kísérete utazott. A BBC híradása szerint a hercegi pár gyönyörködött a táj szépségében. Vilmos herceg, aki helikopter pilótaként maga is szakmabeli, érdeklődött hidroplán üzemelés különböző kérdéseiről.

Hirdetés

A belvárosi kikötőben hatalmas tömeg ünnepelte az érkezést, ahogy a videón is látszik.

A hercegi pár 2011-ben első külföldi útján is utazott hidroplánnal, amikor meglátogatták francia Kanadában az Eduárd szigetet. Akkor is Twin Otter hidroplánon érkeztek és érdekességként megtapasztalhatták, hogy a hidroplán bárhol kiköthet.

A hercegi pár utazásának híre nosztalgiát ébresztett hat évvel ezelőtti kanadai utazásomra, amikor én is repültem a Vancouveri belvárosi hidroplán kikötőből.

Repülni JÓ fényképe

A DHC3 Turbó Otter kikötőből való kiúszása előtt azon az utashidon mentem le a hidroplánomhoz, amin most a hercegi pár feljött.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »