Lufthansa leghosszabb repülési rekordja videónkon

Alfred Wegener német sarkkutató nevét viseli az az intézet, amely kutató állomást tart fenn a Déli sarkon. A korona vírus járvány miatt a szokásos módon nem tudták cserélni az állomás személyzetét, ezért a Lufthansától rendeltek egy charter járatot.

A járat Hamburgból a Falkland szigetekre repült és onnan a Polarstern kutató hajó hozta-vitte az embereket az állomásra. A Lufthansa az oda-vissza repülőutat egy Airbus A350 géppel repülte dupla személyzettel. Nagy volt az érdeklődés a járat iránt, több mint 500 jelentkezőből választották ki a 16 fős személyzetet.

Indulás előtt mindenki két hét karanténban volt. Az egyébként 300 személyes gépben a 92 utas a több mint 15 órás légi úton lefeküdhetett az üres ülésekre is, nemcsak a fotelágyakban pihenhettek.

17 videónk Lufthansa témában

A repülőgép egy RAF légi bázison landolt. A biztonsági intézkedések miatt a személyzet nem szállhatott ki, a pihenő idő majd egy napját a fedélzeten töltötték. Aztán a Falkland szigetekről a kutató állomás leváltott munkatársaival Münchenbe repültek, igy lényegében dupla lett a rekord.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »