Magyar air cargo Csengcsu mellett Dohába is járatot teljesít

A magyar kormány teherszállító repülőgépe, az Airbus A330-200F Kína mellett Katar államba is repül menetrend szerinti teherjáratot.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter így jelentette be az új teher járatot:

Ma már távolinak tűnik, de bő két évvel ezelőtt az egész világ megtanulhatta, hogy aki időt nyer, életet nyer.
A világjárvány kitörésekor nem csupán alig lehetett maszkot, lélegeztetőgépet vagy egyéb, a védekezéshez szükséges eszközt vásárolni, de ha sikerült is, jött a következő kérdés: mivel és mikor tudjuk ezeket hazaszállítani?
Mi világos stratégiai döntést hoztunk, miszerint saját, bármikor bevethető légi szállítási kapacitást építünk ki, hogy a globális áruszállítási nehézségek ne érinthessék Magyarországot, a magyar emberek ellátásbiztonságát.
Emiatt vásároltuk meg az Airbus A330-200F típusú cargo gépet, amely már a világjárvány alatt is hatalmas szolgálatot teljesített azzal, hogy mintegy 6,8 millió adag vakcinát szállított Budapestre a világ minden tájáról, mindig időben, biztonságban.
Fenntartható működési modell érdekében, az elmúlt hónapokban – az állami feladatok mellett – a gépet kereskedelmi forgalomba állítottuk a Budapest és a kínai Csengcsu közötti útvonalon.
A mai nap híre, hogy a Qatar Airways-szel folytatott intenzív tárgyalások eredményt hoztak és a kínai útvonal üzemeltetése kiegészül a Budapest-Doha kereskedelmi légikapcsolattal is.
Mindez azt jelenti tehát, hogy a magyar állami tulajdonban lévő, magyar légitársaság által üzemeltetett, magyar cég által karbantartott és magyar földi kiszolgáló által támogatott teherszállító repülőgép újabb útvonalon teljesít kereskedelmi célú szolgálatot, Ázsia után immáron a Közel-Keleten is.


Forrás: Szijjártó Péter Facebook oldala

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »