Mauritius bemutatkozott a magyar utazási szakembereknek

Mauritiusi Turisztikai Hivatal (MTPA) és az AVIAREPS közös rendezvényén nemrég az indiai-óceáni kis sziget turisztikai szolgáltatói mutatták be ajánlataikat a magyar utazási szakembereknek.

Hirdetés

Az MTPA kelet-európai roadshow-jának budapesti állomásán a Budapest Marriott Hotelben a workshop előtti kötetlen sajtóbeszélgetésen Ashwin Cahoolessur, az MTPA vezetőjétől megtudtuk, hogy mi magyarok is egyre többen keressük fel a természeti adottságairól híres országot, bár a magyar turisták száma még mindig alacsony a cseh és lengyel turistákhoz képest.

A köztudatban a nászutasok és a luxus utak szerelmeseinek tartott célországát, ugyanakkor egyre többen fedezik fel a vízi sportokat és túrázásokat kedvelők is.

Bár igaz, hogy a legtöbb szálloda 4-5 csillagos, de azért ott is vannak 80-100 eurós 3 csillagos szállodák és még annál is olcsóbb hostelek is. Sőt van olyan szálloda, ahol ráadásul még magyarul is beszélnek.

Az egész évben kellemes a klímájú országban nincs terror fenyegetettség és sem oltás sem vízum nem szükséges. Az időeltolódás is csak 3 óra. A szakemberek szerint egyáltalán nem drágább, mint pl. a magyarok által eddig jobban kedvelt Maldív szigetek.

Tóth Attila, az AVIAREPS Magyarország igazgatója elmondta, hogy Budapestről egy átszállással 10-12 órás repülőúttal, több légitársasággal is el lehet Mauritius-ra jutni. A Turkish Airlines-szal például egy isztambuli, az Air France-szal pedig egy párizsi átszállással. Az Air France a Párizs-Mauritius útvonalat az Air Mauritius-szal közösen üzemelteti. Ez a légitársaság egyébként Mauritius nemzeti légitársasága, amely éppen az idén ünnepli 50. évfordulóját.

De lehet repülni a Lufthansa-val, egy frankfurti átszállással. A Condor légitársaság Frankfurtból és Münchenből is indul Mauritiusra, vele is egy átszállás az út Budapestről. Miként az Emirates dubaji átszállással visz utasokat a szigetre.

Zenés képeslapok és címfotó: Repülni JÓ

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »