Orosz légierő a győzelem napi légi parádén vendégvideón a Vörös tér felett

Az idén nem maradt el a Győzelem napi légi parádé, megmutatjuk egy vendégvideón, az orosz légierő milyen gépei repültek a Vörös tér felett. Bónuszként kedvenc fotósnőnk légi képeit is mutatjuk Moszkva városáról.

Hirdetés

Az orosz televízió közvetítést adott a Győzelem napi ünnepségről, a közepén a légi bemutatóval, amit néhány vágókép hozzáadásával gazdagítottunk a pilóta nélküli drónokról.

Most repültek először a légi bemutató végén nyilvánosság előtt a Szuhoj ötödik generációs vadászgépei, amely hivatalosan a Szuhoj Szu-57 elnevezést kapta. Különlegessége, hogy pilóta nélküli üzemmódban is használható, akkor nem korlátozza őt a 10 G terhelés, mert a harci pilótára nem terveznek többet. Hiper sebességgel repülhet, maximálisan 15G terhelést is elbír, irányitható bunkerből, de olyan fedélzeti számitógép központot terveztek bele, ami autonóm üzemmódban maga dönt a harci szükségletek szerint.

Amúgy ilyen kategóriájú gép az amerikai Northrop Grumman X47B haditengerészeti harci gép vagy óriás drón, csak ott már nem terveztek bele pilótafülkét.

A légi felvonuláson inkább a nagypapa korban levő nagy gépek – Tupoljev Tu-160 és Tu-95 vagy az Antonov szállító és tanker gépe – modernizált változatai vitték a prímet. Ezért talán ide illik egy moszkvai légi szalonon róluk készített videóm, amely már lassan 10 éve volt.

Orosz légierő

Kedvenc fotósnőnk, Marina Lisztyeva a légi parádé gyakorló napján bepattant egy Mi-8-as helikopterbe és az 50 perces repülés során rengeteg képet készített Moszkva városáról, amiből az egyiket itt láthatjuk. Engem kissé elszomorít, hogy minden világvárost telenyomnak szinte egyforma felhőszurkálókkal, hagyományosabban mondva felhőkarcoló bokrokkal. Egy közeli kép alapján már elég nehéz lenne megmondani, hogy hol is vagyunk éppen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »