Wizz Air második bázisgépe Debrecenben

A Wizz Air második bázisgépe év végétől megduplázza a kapacitást, új útvonalakat és járatsűrítést hoz a cívis városnak, tudtam meg a Wizz Air mai sajtótájékoztatóján.

Wizz Air második bázisgépe

Váradi József vezérigazgató – képemen – ma bejelentette, hogy 2018 decemberétől kétszeresére bővíti debreceni bázisát egy második Airbus A320 típusú repülőgéppel. A bővítéssel továbbá hét régóta várt járatot is indít a WIZZ Debrecenből Barcelonába és Palma de Mallorcába (Spanyolország), Baselbe (Svájc), Doncaster/Sheffieldbe (Egyesült Királyság), Dortmundba (Németország), Lárnakába (Ciprus) és Máltára. Az új útvonalakon túl a legnépszerűbb, Tel-Avivba és Párizs Beauvais-ra közlekedő debreceni járatok gyakorisága megnő, így 2019-ben hetente 16-tal több WIZZ-járat repül majd Debrecenből. A járatokra a jegyek már 2990 forinttól foglalhatók a wizzair.com oldalon.

Wizz Air második bázisgépe

A Wizz Air 2012-ben indította első járatát a Debreceni Nemzetközi Repülőtérről, és azóta is folyamatosan fejleszti egyre bővülő hálózatát, arra törekedve, hogy utasainak egyre több alacsony viteldíjas utazási lehetőséget biztosítson. A ma bejelentett bővítéssel a Wizz Air befektetése debreceni bázisán 200 millió dollár fölé emelkedik, és a 100%-os debreceni bővülésnek köszönhetően a légitársaság 2019-re közel 600 000 ülőhelyet kínál 11 országba közlekedő 14 járatán.

Wizz Air második bázisgépe

Az új repülőgép 2018 decemberében érkezik, és hét új útvonalat támogat majd. A WIZZ legnépszerűbb debreceni járatainak gyakorisága is megemelkedik: Tel-Avivba és Párizs Beauvais-ra hetente 2 helyett 3 járat indul majd. A bázis bővítését követően két modern repülőgépével a Wizz Air több mint 70 helyi közvetlen munkavállalót foglalkoztat majd Debrecenben, és a következő debreceni toborzásra már májusban sor kerül.

Hirdetés

Az idei év kezdete óta már 97 000 utas élvezhette a Wizz Air alacsony viteldíjait, egyszerű foglalási rendszerét és kiváló fedélzeti kiszolgálását a debreceni útvonalakon, ami több mint 24%-os növekedést jelent az előző év hasonló időszakához képest.

Wizz Air második bázisgépe

A város polgármestere, Dr. Papp László a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a Wizz Air jelentős mértékben járult hozzá a Debreceni Nemzetközi Repülőtér ismertségéhez, kihasználtságához azzal, hogy 2012-ben menetrend szerinti járatokat indított, majd 2015-ben bázis repülőtere lett a debreceni légi kikötő. Míg 2012-ben alig 20 ezer utas fordult meg a reptéren, addig 2017-ben 316 ezren választották Debrecent. A Wizz Air és Debrecen együttműködésének újabb mérföldkövéhez érkezett, mondta a polgármester, hogy a jelenlegi célállomások újabb hét várossal bővülnek.

A címképen a debreceni reptér fotósa, Józsa István képeit raktam egybe, hogy szemléltessem, decembertől nemcsak a képen lesz két bázisgép a cívis városban.

Translate »