Osztrák gyártmányú Ehang 216 légitaxi próbarepülése Felső Ausztriában

Ez volt Európában az első olyan kísérleti repülés, ami hivatalosan európai légtérben zajlott. Korábban bemutatókon magánterületen, európai stadionokban már emelkedtek egy kicsit magasra utasokkal.

December 9-én az osztrák Polgári Légiközlekedési Hatóság próbarepülési engedélyt adott ki az EH216 utasosztályú autonóm légijárműhöz. Az engedély lehetővé teszi a teljes pilóta nélküli repülések próbaüzemét az osztrák nemzeti légtérben.

Ennek előzményeként St. Martin im Innkreis-ben az osztrák Polgári Repülési Hatóság felügyelete alatt a pilóta nélküli repülőgép automatikus repülési programozással néhány percre felszállt. A repülés a zord időjárási viszonyok, a hideg és nagy szélsebesség ellenére is sikeres volt.

A kínai cég európai partnere a FACC repülőgép alkatrész gyár. A kétszemélyes légi taxit ott gyártották, OE-VFA nyilvántartási szám alatt repült. A képen láthatóan a gyártócsarnokban több légitaxi is készül. A felek közösen szervezik majd a további kísérleti repüléseket.

A helyből felszálló elektromos hajtású pilóta nélküli légi járművek felgyorsítják és zölddé teszik az emberek és a rakomány mozgását. Legyen szó akár egy nagyvárosban ingázásról, akár vidéki és nagyvárosi területekről történő utazásról. Ami ma Ázsiában a videómban bemutatott módon már valóság, végre Európához is közelebb kerül.

Forrás: Ehang és FACC AG

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »