Red Bull Air Race búcsú futam, kvalifikáció Japánban

Úgy tűnik, egy világverseny holnap véget ér, volt belőle 11 és fél szezon. A mesterpilóták Tokió elővárosában, Csibában csaptak ma össze, kialakult a holnapi első párbaj mezőnye.

Az idő is olyan kedvetlen volt, néha feketének mutatkozott a tenger, néhány menőre figyeltem jobban az online közvetítésben.

A balatoni futamot a nyáron Matt Hall nyerte, a sajtótájékoztató végén a szinte örök második hely után bejelentkezett a világbajnoki címre. Tavaly ő nyerte a csibai futamot, ehhez képes elég halványan szerepelt, hetedik lett. Nem kapott könnyű ellenfelet, bele kell húznia.

Red Bull Air Race búcsú futam

A japán Yoshi Muroyának, aki már kétszer nyert a hazai közönség előtt, idős szülei is a helyszínen szurkoltak, no meg szinte az egész közönség. A két lehetőség közül a fordulók mentek lassabban, végül ötödik lett. Az angol Ben Murphy lett az ellenfele, aki az első körben elcsapta az egyik kaput.

Red Bull Air Race búcsú futam

Martin Sonka kísérletezgető kedvében volt, és a határon repült. Mind a kétszer vizsgálták a bírók, de végül nem kapott büntető pontot. Második lett, néha bele-bele húzott, nyert szakaszokat, komoly esélye van a világbajnoki címe megvédésére.

E heti új videóm

Az első párbaj körben a francia veterán, Ivanoff nem okozhat neki gondot. Joggal örült Olga asszony, Martin felsége, most a gyerekek nélkül.

Red Bull Air Race búcsú futam

A kvalifikációt a spanyol légi torreádor, Juan Velarde nyerte. Juan egyre jobban szerepel, szegény, mire beért a klasszisok közé, addig vége lett a versenynek. Most nagyon jól választotta meg a fordulók stílusát. Míg a többiek szinte mindig magasra mentek, ahol elfújta őket a szél, addig a spanyol pilóta lapos csapott fordulókkal lett első. A címképen ez jól látszik. A veterán Chamblissel, aki még anno Besenyeivel kezdte meccsel majd, dobogóra mindenképpen esélyes.

Red Bull Air Race búcsú futam

Itt a hét párbaj, holnap reggel 8 órakor itt a Repülni JÓ oldalon közvetítem a búcsú futamot, akit érdekel, tartson velem vagy olvassa el az egészet déltől.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »