Átstartolt felettem az Airbus A319 magyar katonai szállítógép

Már egy ideje hallottuk a vadászgépek gyakorlatozásának hangjait, talán pápai Gripenek lehettek. Egyszer csak a kertből megláttam a szürke Airbust, amint épp gázt adott és átstartolás után azt hittem végleg eltűnt a szemem elől. De negyed óra múlva újra felbukkant, újabb átstartolás.

Beszaladtam a kameráért, beugrottam a kocsiba és pár perc múlva már a zalavári focipályán a final mellett vártam az újabb kört. A szürke Airbus a videón már láthatóan csendesen bukkant elő a fák mögül, majd hirtelen úgy éreztem, hogy szinte a fejem felett kezdte meg az átstartolást. Mit mondjak, futottam alóla a kertek felé, ahogy tudtam, nehogy kapjak egy adagot én vagy a kamerám lencséje a gázsugárból.

Rossz emlékeim voltak, mert úgy tíz évvel ezelőtt egy TAP Airbus ugyanitt alacsonyan, pár tíz méterrel a fejem felett szállt le, valószínűleg rendesen összerázott, mert hetekig nem találtam magam. Azóta már figyelek erre, és komolyan tanácsolom, ne álljon senki a leszálló repülőgép alá, ha jót akar magának.

A következő körre kimentem a szántóföldre, azt szépen sikerült felvennem. Oldalról úgy láttam, hogy talán túlzott volt a korábbi menekülésem a gép elől. Majd egy másik helyen több mint félórát vártam az Airbuszt, de hiába, elmentek. Ezért a videó végére betettem egy hosszabb snittet az idei budaörsi áthúzásról, ahol a bemondó közben bemutatja a magyar katonai gépet is.

A magyar honvédség új szállítógépét tavaly láttam először, amikor a Red Bull Air Race futam végén más katonai gépekkel közösen elegánsan áthúzott a Duna felett, itt a videóm róla.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »