Red Bull Air Race időmérő, magyar győztes az utánpótlásban

A budapesti Red Bull Air Race időmérő szombaton szép napsütésben és rendben lezajlott, meglepetés a világbajnok kiesése túlzott G terhelés miatt.

Hirdetés

Matthias Dolderer Red Bull Air Race tavalyi világbajnok eddig mindhárom idei futamon benne volt a legjobb négyben, de nem sikerült nyernie. Tegnap a budapesti futam időmérőjén a Margit hídi fordulóban 10 G fölé húzta a gépet, így mehetett képletesen zuhanyozni, a kizárás miatt utolsó előtti lett. Ki mást kapott párbajra, mint a japán Josi Muroját, aki Martin Sonkával közösen vezeti jelenleg a versenysorozatot.

Red Bull Air Race időmérő

Dolderer helyzete azért is kényes, mert a képen vele látható csapatvezetője magyar hölgy, Szalontai Zsuzsa, és a budapesti futam Zsuzsa futama, már csak a lovagiasság szabályai miatt is illik Matthiasnak a tavalyi évhez hasonlóan nyernie.

Red Bull Air Race időmérő

Erre két esélye van. Vagy megveri a párbajban Muroját, vagy övé lesz a vesztesek közül a legjobb idő és akkor tovább tud menni a legjobb nyolcba. Tegnap a sajtótájékoztatón azt mondta, hogy csalódás számára az eddigi szereplés annak ellenére, hogy úgy érzi, a tempója már megvan ehhez a különleges híd alatt átrepülős versenyhez. Alszik rá egyet és megveri Muroját, mondta. Ha nem, akkor biztos, hogy ővé lesz a legjobb második idő, hacsak igyekezetében megint nem húzza túl a G erőt.

Red Bull Air Race időmérő

Számunkra örömteli hír, hogy élete második versenyén a magyar színekben versenyző Daniel Genevey megnyerte az utánpótlás osztályban az időmérőt, a képen éppen pénteken autogramot ad. Ugratták is a sajtótájékoztatón, hogy jövőre már a mester osztályban repül majd, amit ő szerényen elhárított. Műrepülő pilótaként is lépésről lépésre haladtam, így értem el jó eredményt a magyar válogatottal is, itt is maradok ennél a módszernél. Reméljük, ma azért a futamot Daniel megnyeri. Délben lehet neki szurkolni a Duna parton vagy a tv, vagy az online közvetítés előtt.

Red Bull Air Race időmérő

Az utánpótlás osztályban több a versenyző, mint a gép. A Red Bull három Extra típusú gépet ad a versenyzőknek, két csoportban csak hatan versenyezhetnek futamonként. Daniel tegnap a 3 számú géppel a második csoportban verte a mezőnyt. Ezért egy versenyszezonban 5 futam jut mindenkinek. Most is itt van az egy szem pilótanő, a francia Melanie Astles, és ahogy láttam, fájó szívvel fényképezi a partról a kollégákat.

Aki az időmérő eredményeire kíváncsi, itt olvashatja őket. Aki meg a kulissza titkokra, az ide kattintson.

Fotók Repülni JÓ

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »