Sürgősségi légi doktor Volocopteren érkezik

A német Volocopter nemcsak pilóta nélküli elektromos hajtású eVTOL légi taxi irányában fejleszt, hanem pilótával is képes repülni.

A cég által küldött videóban azt a felhasználást mutatják 2019 szeptemberében élesben először, amikor a balesethez sürgősségi doktort visznek légi úton. A légi mentési felhasználási irányról bővebben korábban írtam.

Nem terhelve a konkrét nevekkel a nézőket, e jelentős eseményig a német légi mentők a következő lépéseken keresztül jutottak el. A német légi mentők készítettek egy megvalósíthatósági tanulmányt a sürgősségi orvosok Volocopterrel való eljuttatásához a balesethez. Kijelöltek két légi mentőállomást különböző tartományokban, hogy ők lesznek majd a kísérleti szereplők. Aztán egy müncheni egyetem orvostani intézetében szimulátoron kialakították a követendő eljárást. Azokat a szimulátoron letesztelték. Majd kiképezték a személyzetet a Volocopter vezetésére és az orvost is az új légi járművön való utazásra. Nagyon jelentős, hogy a Volocopterbe hátul két hátizsákban vihetik magukkal a szükséges felszereléseket.

Sürgősségi légi doktor

A német légi mentők Volocopter repülései nagy tapasztalatokat mutatnak majd arra, hogy pilóta által vezetett módon nemcsak két Voloport, vagyis állomás között lehet majd repülni. Ez segíti a pilótás változat elterjesztését, bár nem ez a fő csapásirány. A légi taxi alkalmazásról korábban publikáltam egy videó előadást, ezzel búcsúzom.

Forrás: Volocopter GmbH

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »