Szerelés helikopterrel nagyfeszültség alatt videónk

A nagyfeszültségű hálózatokat kikapcsolás nélkül helikopteres szerelők tartják karban.

Sőt, így nyírja a helikopter pilóta egy dróton lógó forgó késes eszközzel a fákat, bokrokat, hogy ne tegyenek kárt a vezetékekben. De helikopterekkel, köztük a filmen látható Sikorsky S64F óriással is építik magukat a hálózatokat. Korábbi videónkban is foglalkoztunk ezzel.

Kedvenc képsorom, amikor a leendő villanyszerelők a fasorban tömegesen gyakorolnak. Innen indul a karrier, ami a legjobbaknál az áram alatt álló vezeték helikopteres szerelésén ér fel a csúcsra. Ámulatba ejtő a nyugalma azoknak a helikopter pilótáknak, akik szinte odaragasztják a szerelőket, ahova kell.

PLANET BUDAPEST 2021

A nagyfeszültségű hálózatokat építő és karbantartó helikopteres szerelők nélkül nem folyna az áram, nem működnének az elektromos eszközeink. A budapesti világtalálkozóra és expo tiszteletére készítettük a Szerelés helikopterrel nagyfeszültség alatt videónkat.

Áder János köztársasági elnök megtekinti az ABZ Drone kiállítóhelyét a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expón a Hungexpo A pavilonjában a nyitónapon tegnap. Az államfő bejárta az expó kiállítási területét, a standoknál a fenntarthatóságot szolgáló, környezeti innovatív rendszerekről, megoldásokról informálódott. A november 30. és december 5. között a Hungexpón megtekinthető expón több mint 180 kiállító vesz részt, amelyek például a vízgazdálkodás, hulladékgazdálkodás, agrárgazdálkodás, energetika, és a közlekedés területén nyújtanak környezetbarát és fenntartható megoldásokat, szolgáltatásokat. (MTI)

Megjelentek már a drónok is, nemcsak a hálózat légi ellenőrzésére. A jövőben a munka egy részét biztosan átveszik majd a helikopterektől és a szerelőktől.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »