Takáts Pali aerotlon versenyt nyert Kolumbiában

Takáts Pali aerotlon műfajban is király. Az akrobatikus siklóernyős világbajnok olyan versenyt nyert pár napja Kolumbiában, ami a triatlon siklóernyőzéssel felspécizett változata az úszás helyett.

Hirdetés

Az Aerotlon Roldallino verseny egymás után 10 kilométer futás, 25 km siklóernyős repülés és 31 km bringázás. Pali – a nyitóképen a célban – így nyilatkozott a verseny megnyerése után:

Ez egy triatlon jellegű viadal, de mint a neve is mutatja, úszás helyett siklóernyőzés szerepel a programban. Tíz kilométert kellett futnunk nyolcszáz méteres szintkülönbséggel, aztán jött a siklóernyős távrepülés, végül harmincegy kilométer bringázás. Három és fél óra alatt teljesítettem a távot. A futás után hatodikként értem fel a starthelyre, a siklóernyőzést megnyertem és a biciklivel a negyedik helyen, viszont az első egyéni indulóként értem be a célba.

Siklóernyősként természetesen kihívás volt, hogy futnom és tekernem is kellett, de mivel indulok a Red Bull X-Alpson, azért edzek már néhány hónapja. Persze, biciklivel még soha nem teljesítettem ilyen jellegű túrát. Szerencsére minden jól ment, nem buktam. Őszintén szólva viccesen éreztem magam, amikor kerékpárral beértem a célba, mintha csak a Tour de France-on lettem volna.

Palit, ha az idő is úgy akarja, biztosan látjuk majd idén július 1-2 között Budapesten a Duna felett motoros akrobatikus siklóernyővel bemutató tartani. Red Bull Air Race futam lesz nálunk akkor, a 2017 évi versenysorozat pedig a hétvégén indul Abu Dhabi-ban. Mi szokás szerint vasárnap ott leszünk az online közvetítésen.

(Forrás: Red Bull)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »