Top Marques Monaco: két repülő autó és a nagyherceg

A héten Monaco Nagyhercegségben a Top Marques Monaco, a világ legexkluzívabb autóinak kiállítási standján két repülő autó is új dizájnnal kereste a gazdag vásárlók kegyeit.

Hirdetés

A nyitóképen a 24 órás autóverseny leendő sztárja, az olasz 1000 lóerős egyedi tervezésű szuper autó, a Calafiore C10. Ilyen csodák között lépett fel új külcsinnel és változtatásokkal két európai tervezésű repülő autó, a szlovák AeroMobil és a holland Pal-V Liberty.

Top Marques Monaco

Ami közös bennük, hogy már elfogadnak rendelést. Mind a kettő kétszemélyes, pilóta szakszó kell hozzá és csak repülőtérről indulhatnak-érkezhetnek a levegőbe.

Top Marques Monaco

Az árak nem a földön járnak, de Monaco-ban ez nem számít. A pozsonyi cég 1,2-1,5 millió euro között kínálja a repülő járgányt, míg a holland nem kér érte 0,5 millió eurót. Ez talán abból is adódik, hogy míg az AeroMobil 3 perc alatt merev szárnyú repülőgéppé változik, addig a PAL-V a levegőben egy autogyro.

A videón láthatóan az AeroMobil NG változatot hozott, ahol könnycsepp vagy tojásdad lett az autó fő alakja, több benne az elektronika, egy hybrid meghajtás javítja a működést. A cég komoly hitelt vett fel a gyár építésére, 2020-ban kapná meg az első vevő a terméket, a vezérigazgató 500 darabos szériáról beszélt, amit szerinte el tudnak adni.

A PAL-V már jövőre képes szállítani az első vevőnek, ők 90 darabos szériában gondolkodnak a Liberty-ről. A Formula-1 autóversenyző Nico Rosberg is tweetelte őket, szívesen látna egyet az autó-helikopterből.

Top Marques Monaco

A szokásoknak megfelelően II. Albert monacói nagyherceg meglátogatta a kiállításon a repülő autókat is. Az AeroMobilból integet, a hab makett Liberty mellett pedig állva hallgatja a cég prezentációját.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »