Top 5 pilóta nélküli helyből felszálló légi taxi a két részes videó előadásomon

A csúcsforgalomnak annyi, a metro után a levegőt is birtokba veszi a városi közlekedés. Top 5 új repülőeszköz bemutatása videón.

Előadásomban a német Volocopter méltán került az első helyre, hiszen 18 rotorával már kitalálásakor is számítógépen keresztül hangolták össze azok működését. Őt év alatt pilótával felszálltak vele, pilóta nélkül utassal is repültek már, nemrég a Daimler 1886 Lab befektetése emelte be a Volocoptert a konszernek által támogatott fejlesztésekbe. Jelenleg Dubajban az ország miniszterelnöke, a koronaherceg támogatásával a városi forgalomban készítik elő a teszteléseket.

Hirdetés

Második a kínai eHang 184, amely két évvel ezelőtti Las Vegas-i berobbanása után eltűnt és csak az idén tavasszal adott életjelt magáról. Pilótával már repült, kétszemélyes változatában utassal is, és jól helyt állt pilótával a távrepülésben, éjszakai repülésben, ködös időben és a turbulenciában is.

Az elmúlt években nagy erők mozdultak a városi csúcsforgalmak legyőzésére, méghozzá a levegőben. Az új légi taxik mobil telefonnal rendelhetőek. Helyből fel- és leszállnak, nem lesznek bennük pilóták és nem szennyezik a környezetet, mert elektromos hajtással repülnek. A videóban három olyan fejlesztést mutatunk be, amelyek ígéretesek, de még nem repült velük ember.

10 videónk az elektromos hajtású légi járművekről

Harmadik a német 5 személyes Lilium Jet, negyedik az amerikai Kitty Hawk Cora és ötödik az európai CityAirbus.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »