Ukraine International légitársaság napi járata Kijevből először landolt Budapesten

Ahogy megnyílt az ukrán állampolgárok vízummentes utazási lehetősége az Európai Unióba, az Ukraine International légitársaság napi járatot indított Kijevből Budapestre. Tegnap a járatnyitási ünnepségen jártunk.

Az Ukraine International Boeing B737-800NG repülőgép kameránk előtt tegnap fél háromkor landolt a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren, nyitójáratnak elegáns nyolcvan százalékos töltöttséggel. Az első járattal érkezett a légitársaság elnöke, Jurij Mirosnyikov (4) és Keskeny Ernő, kievi magyar nagykövet (2). Fogadásukra megjelent Ljubov Nepop, Ukrajna budapesti nagykövet asszonya (3) és Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója (1).

A nagyjából százperces repülő idő a turista osztályon egy útra vonatkozóan 50 eurótól indul, amely minden adót és pótdíjat tartalmaz már, de első osztályon is lehet utazni. Az ukrán légitársaság elnöke nagyon bízik abban, hogy a magyar utasok kihasználják a központjuk, a kijevi Boriszpol repülőtér hub jellegét, mert több mint 80 városba kínálnak csatlakozást. A járat budapesti indulási ideje – 15 óra 20 perc – is ehhez lett hangolva. Néhány átszállási lehetőség ízelítőnek a nagyobb ukrán városokon kívül Budapestről: Peking, Bangkok, Sri Lanka, Maldiv szigetek, Amman, Tbiliszi, Teherán, Jereván.

A budapesti repülőtér vezetője, Jost Lammers is az átszállási lehetőségek gazdagságát hangsúlyozta, beszéde a cikk végén linkelhető. A vízummentesség okán a nagykövet asszony a gazdasági és turisztikai kapcsolatok erősödésének lehetőségét emelte ki. Az ukrán turisták számára is vonzó lehet a főváros egyre gazdagabb kulturális kínálata, ahogy arról Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ igazgatója beszélt.

Hirdetés

Keskeny Ernő kijevi magyar nagykövet a Repülni JÓ kérdésére elmondta, hogy csak néhány ezer magyar utazik évente az ukrán fővárosba. A nagykövet reméli, hogy az új napi járat magyar turistáknak teremt repülési lehetőséget Kijevbe és Ukrajna más tájaira, hiszen a magyar állampolgároknak ilyen célból való akár több hónapos utazása is régóta vízum mentes.


Fotók és videó Repülni Jó

Reméljük, hogy az idei 12 milliós újabb rekord budapesti utasforgalom eléréséhez az Ukraine International is jelentősen hozzájárul. A légitársaság által felkínált utasszék megközelíti a 70 ezret, ebből a szokásos load faktorok alapján könnyen lehet 50 ezernél több utas az év hátralevő részében.

Jost Lammers beszéde mellett ajánlunk egy képtárat is, a légitársaság részletes kínálata pedig itt érhető el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »