Világszenzáció: EHang légitaxija megkapta a hatóság engedélyét

Tegnap értesítette portálunkat erről a remek hírről a cég. A kínai EHang 216-S az első pilóta nélküli légitaxi a világon, amely a polgári légügyi hatóság engedélye alapján gyártható és kereskedelmi forgalomba hozható. Egyelőre csak Kínában, ami hatalmas piac.

Címképen a kínai polgári légügyi hatóság engedélye, amit az ő honlapján publikáltak. 5 év alatt érte el ezt Huacsi Hu és csapata.

A különlegesnek nevezett feltételek az engedélyben biztosítják az EHang számára az EH216-S pilóta nélküli légi járművek megfelelőségének és biztonságának alapját, beleértve a repülési teljesítményt, szerkezeteket, tervezést és konstrukciókat, meghajtórendszereket, egyéb rendszereket és berendezéseket, adatkapcsolatot és földi irányító állomást. Az Ehang az EH216-S pilóta nélküli légijármű-rendszer bevezetését tervezi alacsony magasságú utasszállító kereskedelmi műveletekben a városi légi közlekedési szektorban.

Kezdetektől nyomon kísértem az EHang helyből felszálló légitaxi fejlődését. Míg a többiek pilótás változattal fokozatosan lépkednek a cél felé, addig az EHang egyből a két utas szállítására koncentrált. Rengeteg nyilvános bemutatót tartott elégedett utasokkal, míg a többiek, kivéve egyedül az Opener egy személyes gépét, ezt még meg sem kezdték. A nagyok közül eddig csak a Volocopter repült egyedül autonóm módon is nyilvánosan Stuttgartban, de nem ült senki a kabinban.

Mint a videómban is látható, az EHang épített először a légitaxija számára gyárat Yunfuban, így a megkötött adásvételi és üzemeltetési szerződéseket van honnan teljesítenie. A parancsnoki központja okos város üzemeltetésére is képes.

Az engedély nem terjed ki a szintén a videóban látható légi tűzoltó eszközre, új nevén EHang 216-F megoldásra. Másrészt a 216 alapjaira épített cargo repülőgépre sem, amit már EHang 216-L néven illetnek a logisztika miatt.

28 darab videónk a jövő repüléséről

Az engedély szerintem egy régen várt áttörés, meggyorsítja ennek a piacnak a fejlődését az egész világon.

Forrás: EHang

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »