Wizz Air Bordeaux-ba, a bor és a hidroplánok városába repül ősztől Budapestről

Wizz Air Bordeaux-ba, Franciaország egyik Atlanti Óceán mellett fekvő nagyvárosába ősztől hetente kétszer indít új járatot Budapestről.

A legújabb WIZZ-járat hetente kétszer, hétfőnként és péntekenként repül majd szeptember 22-i kezdettel. Az új járatra a jegyek már foglalhatók a wizzair.com oldalon egy útra, beleértve az adókat és a nem választható költségeket 6 990 forintos induló viteldíjon.

Bordeaux, a neves bortermelő vidék központja kikötőváros a Garonne folyó partján Délnyugat-Franciaországban. Világszínvonalú konyháján túl Bordeaux csodálatos építészetéről és gazdag kulturális örökségéről is híres: a város fele szerepel az UNESCO Világörökség listáján, ezáltal a legnagyobb, Világörökség részét képező urbánus területként jegyzik.


Virtuális túra Bordeaux-ban

Vásárhelyi Gábor, a Wizz Air vállalati kommunikációs menedzsere így ajánlja az új útvonalat a közönségnek:

Örömmel jelentjük be újabb izgalmas útvonalunkat Budapestről. Bordeaux már a 61. célállomás folyamatosan bővülő budapesti hálózatunkban, és biztosak vagyunk abban, hogy alacsony viteldíjainknak köszönhetően sok utasunk fogja élvezni a csodálatos Délnyugat-Franciaország nyújtotta élményeket. Legújabb útvonalunk hétfőnként és péntekenként indul, így menetrendje kényelmesen igazodik akár hétvégi kirándulásokhoz is. A Wizz Air barátságos hazai személyzete szeretettel várja utasainkat új Airbus A321-es gépünk fedélzetén!

Budapest-Velence tavi távolságra fekszik Bordeaux-tól az Atlanti Óceán partján Biscarrosse, ami jelenleg a város tengerparti üdülője és egyben a francia hidroplán repülés bölcsője volt. Az óceán mögött tavak alakultak ki, amelyek mentesek az ár-apály mozgástól és így ideálisak hidroplán kikötőnek. A harmincas évek végén New Yorkba is indult innen hidroplán járat, méghozzá a képen látható Latecoere 521 akkori óriásgép, utasa volt a Kis herceg pilóta írója, Antoine de Saint-Exupéry is.

A majdnem 6000 kilométeres repülőutat 200 kilométeres óránkénti átlagsebességgel közel 30 óra alatt tették meg úgy, hogy leszálltak egyszer Új Funland szigetén tankolni. A francia transzatlanti járaton a kényelmes utat 6 luxus kabin fürdőszobával és további 22 kabin természetesen fekvőhelyekké alakítható fotelekkel biztosította. Az utasok nappal az időt a 20 személyes étterem bárban tölthették el, ha úgy volt kedvük.

Hirdetés

A helyi hidroplán múzeumban minderről többet láthat és jelenleg lehet a vízről is kis hidroplánnal séta repülni.

Még egy videó a hidroplán fesztiválról

Remélhetőleg újra megrendezik majd a repülőnapokat, amelyen 2010-ben vettünk részt és a repültünk a vízről a videón látható módon. Eredetileg repülőgéppel utaztunk volna Párizson át Bordeaux-ba, de az izlandi vulkán közbeszólt és váratlanul kitört. Két napon át mentünk autóval majdnem háromezer kilométert oda és ugyanannyit vissza, így nagyon tudjuk értékelni, hogy a Wizz Air ide is repül majd Budapestről.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »