Wizz Air júniusi hírcsokor

Két hírt emelnék ki a gazdag történésből.

Új Airbus A321neo Kínából

A légitársaság jelenleg több mint 180 Airbus A320 és A321 típusú repülőgépből álló flottát üzemeltet, a kínai átvétel – címképen – miatt már többségben van benne a nagyobbik neo Airbus. Az Airbus A321neo jelenleg piacon lévő leghatékonyabb keskenytörzsű repülőgép, amely egyosztályos elrendezésben 239 ülőhellyel rendelkezik. A Pratt and Whitney GTF hajtóművel felszerelt modell a legalacsonyabb egy utasra eső üzemanyag-felhasználást biztosítja, a zajterhelés közel 50 százalékkal, az üzemanyag-fogyasztás 30 százalékkal, a szén-dioxid-kibocsátás pedig 50 százalékkal kevesebb. A Kínából Európába már 10%-ban fenntartható repülőgép-üzemanyag (SAF) keverékével repülték át a gépet.

Az Airbus A321neo a leghatékonyabb, jelenleg forgalomban lévő egyfolyosós repülőgép, ezért is esett erre a választásunk. Amellett, hogy kivételesen gazdaságos üzemeltetést biztosít, egyúttal olyan alapot kínál, amellyel megőrizhetjük pozíciónkat a világ egyik legfenntarthatóbb légitársaságaként. Mindez hozzájárul ahhoz, hogy növekedésünk mellett is tovább csökkentsük az egy utasra jutó szén-dioxid-kibocsátásunk intenzitását. A mai nap fontos mérföldkő, hiszen az Airbus A321neo most először teszi ki flottánk több mint 50%-át. Illő, hogy ezt az alkalmat úgy ünnepeljük meg, hogy mi leszünk az első olyan európai megrendelő, amelyik az Airbus tianjini végszerelősoráról vesz át egy repülőgépet. Szeretném megköszönni az Airbus és az AVIC csapatának, hogy ezt lehetővé tették. Nagy örömmel várjuk a további együttműködést, ahogy a Wizz Air tovább erősödik annak érdekében, hogy az évtized végére 500 repülőgépes légitársasággá váljon

– mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója.

Új munkarend és bónuszrendszer a pilótáknak

A diszkont légitársasági csoport új, kedvezőbb munkarendet vezet be pilótái számára. Emellett egyes bázisait speciális bónuszrendszerrel igyekszik még vonzóbbá tenni a már meglévő vagy jövendőbeli pilóták számára. A 2023 októbere és 2024. január 8-a között életbe lépő új kezdeményezéseket azért vezeti be a légitársaság, hogy ezzel is megkönnyítse a munkaerő biztosítását folyamatos európai növekedéséhez.

Ők is a Wizz Airhez készülnek, podcast is velük

Az új rendszer alapján fix és rugalmas munkarend választható. 5 nap beosztás, 4 pihenőnap, vagy 14 nap beosztás, 7 nap szabadnap az ingázó pilóták számára és lesznek részmunkaidős munkakörök is.

A Wizz Air pilótái emellett egyszeri pénzbeli bónuszban is részesülnek, amely egy elsőtiszt esetében megközelítőleg 30 000 euró, egy kapitánynál pedig 50 000 euró – amennyiben a kollégák a Wizz Air alábbi bázisain dolgoznak: Craiova, Szucsáva, Iași, Szkopje és Kutaiszi.

Elismerés és ösztönzések

Wizz Air, az új szlogen szerint Európa leggyorsabban növekvő és legfenntarthatóbb légitársasága harmadik alkalommal is elnyerte a Legfenntarthatóbb Diszkont Légitársaság címét a World Finance Sustainability Awards 2023-as díjátadóján.

Néhány konkrétum ehhez. Tavaly nagyon megzöldült a légitársaság. A valaha volt legalacsonyabb szén-dioxid-intenzitását érte el, amely utaskilométerenként számítva 53,8 grammra tehető – ez a szám 6%-os csökkenést jelent a COVID előtti szinthez képest. A légitársaság a SAF, vagyis fenntartható üzemanyagot nemcsak használja, hanem bővítette együttműködését neves cégekkel, pl Mabanaft, a Neste, az OMV vagy a Cepsa. Sőt, beruházott egy-egy bioüzemanyaggal foglalkozó angol – a képen – és amerikai vállalatba is.

A légitársaság ösztönzi a helyfoglalást azzal, hogy a járat indulás előtt 48 óráról 24 órára csökkentette a sima online becsekkolást. A helyfoglalóknál nincs változás, marad a 30 nap. A lehetőség a járat indulása előtt 3 órával lezárul.

A légitársaság WIZZ Discount Club Light néven új ingyenes hűségprogramot indított, amelyen keresztül exkluzív fedélzeti kedvezményeket kínál utasai számára. Az ajánlatok – melyek között megtalálhatók parfümakciók és italkedvezmények is – járatonként eltérők lehetnek.

Forrás: Wizz Air légitársasági csoport

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »