Wizz Air Magyarországon tovább erősíti vezető pozicióját

A Wizz Air Magyarországon jelentősen bővíti budapesti hálózatának kapacitását két új repülőgép érkezésével, két új útvonal indításával és 13 népszerű útvonal gyakoriságának megemelésével. A következő év nyarán a WIZZ heti 32 újabb járatindulással bővíti budapesti menetrendjét, amellyel a magyar fővárosból elérhető 2018-as kapacitása több mint 5,3 milliósra emelkedik – ez éves szinten mintegy 20%-os növekedésnek felel meg.

Hirdetés

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója tájékoztatta délelőtt a sajtót, miszerint az első új Airbus A321 2018 márciusában csatlakozik a Wizz Air budapesti flottájához, ezt 2018 májusában követi a második repülőgép. Együttesen a két repülőgép 232 millió dolláros* befektetést jelent a WIZZ részéről Budapesten, 84 újabb közvetlen munkahelyet teremtve a légitársaságnál. A két új 230 üléses repülőgéppel a Wizz Air magyarországi flottája 14 tagúra növekszik, ebből 13 a budapesti, egy a debreceni bázison teljesít szolgálatot. A flottabővítés 20%-kal emeli a Wizz Air magyarországi kapacitását, ami új útvonalak indítását és meglévő népszerű járatok sűrűségének növekedését egyaránt eredményezi majd.


A sajtótájékoztató első fellépése volt a két új magyar Wizz Air nagykövet légikisasszonynak
Zenés képeslapunkon balról Gresa Szonja, mellette Henderson Zsanett
mindketten a budapesti bázisról

2018 márciusában indul a Wizz Air legújabb járata Budapestről kedden és csütörtökön Stavangerbe, amely a 2017-ben bemutatkozó Bergen után a második norvégiai célállomás lesz. 2018 májusában a Wizz Air heti öt alkalommal újabb útvonalat indít Budapestről a Basel-Mulhouse-Freiburg EuroAirportra, amely Nyugat-Európa szívében, Franciaország, Németország és Svájc hármas határánál működik. A két új izgalmas útvonalon túl a WIZZ tizenhárom budapesti járat sűrűségét is megnöveli, válaszul a légitársaság alacsony viteldíjai iránt tapasztalt jelentős keresletre. A Róma Fiumicino, Moszkva, Barcelona, Tel-Aviv, Madrid, Szentpétervár, Keflavik, Kutaiszi és Porto célállomásokra indított járatok, valamint az öt nyugat-balkáni járat közül három, a Budapest-Tirana, Budapest-Podgorica és Budapest-Szkopje járat gyakorisága akár heti néggyel is megemelkedik.

Magyarország hazai légitársaságaként a Wizz Air két magyar bázisról, Budapestről és Debrecenből üzemeltet járatokat összesen 12 repülőgéppel. 2016-ban a Wizz Air 3,7 millió utast szállított alacsony viteldíjas magyarországi útvonalain, ami meghaladja bármely más légitársaság korábbi forgalmát Magyarországon és 23%-os éves növekedésnek felel meg.

Wizz Air Magyarországon

A WIZZ hazai hálózata már 71 útvonalat kínál, Európa-szerte és a kontinensen túl 30 országgal kapcsolva össze Budapestet és Debrecent. A mai bejelentéssel egy időben a Wizz Air közzétette 2018. évi nyári menetrendjét. A következő két hétben ezek a legalacsonyabb viteldíjak kizárólag a WIZZ Discount Club tagjai számára érhetők el, míg 2017. július 6-tól mindenki számára. 2018 nyarára, egyúttal az új útvonalakra a jegyek már egy útra, beleértve az adókat és a nem választható költségeket 8990 forinttól foglalhatók a wizzair.com weboldalon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »