Új Wizz Air nagygép és több mint 4 millió utas Magyarországon

A Wizz Air, Magyarország de facto nemzeti légitársasága bejelentette, hogy jövőre újabb Airbus A321 repülőgéppel bővíti budapesti bázisát és 2017 áprilisától a légitársaság négy új járatot indít. A Wizz Air több mint 4 millió helyet kínál budapesti indulással 2017-re, ami 8%-os növekedést jelent az előző évhez képest.

A Wizz Air diszkont légitársaság jelenleg Budapesten és Debrecenben üzemelteti két bázisát összesen 11 repülőgéppel, a repülőszemélyzetet, a fedélzeti személyzetet, az irodai és támogató funkciókat ellátó dolgozókat is beleszámítva több mint 1000 főnek adva munkát.

barcelona
Fotók: Repülni JÓ

Barcelonában jártunk

2015-ben a Wizz Air 2,9 millió utast szállított alacsony viteldíjas budapesti járatain, ezáltal közvetve több mint 2000 munkahelyet támogatva. Idén a légitársaság 27%-kal növelte ülőhely kapacitását 2015-höz képest, ami több mint 4 millió utast jelent a budapesti járatokon.

A Wizz Air 2016-ban összesen tíz budapesti járatot kínál, amit a mai bejelentéssel négy további járat követ 2017-ben. A jövőben induló járatok között olyan vonzó célállomások szerepelnek, mint Bukarest, Fuerteventura, Szófia, Lanzarote, Faro, Hannover, Bergen és Lamezia Terme. Az új járatokra a jegyek már 8 990 forintos induló viteldíjtól foglalhatók.

4-uj-utvonal
Fotó: Wizz Air

Az új Airbus A321 repülőgép további 98 millió dolláros befektetést jelent a WIZZ részéről Budapesten, 36 újabb közvetlen munkahelyet teremtve a légitársaságnál, és lehetővé téve a Wizz Airnek, hogy megemelje a jelenlegi járatok sűrűségét Budapest és Liverpool, illetve Budapest és Nizza között.

A budapesti sajtótájékoztatón Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója elmondta: „Ma ismét fontos mérföldkőhöz érkeztünk magyar gyökerű vállalatunkkal. Folyamatosan növeljük kapacitásunkat Magyarországon és szélesítjük járataink hálózatát. Budapest volt első bázisunk, ahol szolgálatba állt az első 4 vadonatúj, csúcsminőségű 230 üléses A321-es, és a 11. repülőgép 2017-es Budapestre érkezésével tovább erősítjük a Wizz Air vezető pozícióját az országban.

2004 óta, amikor először emelkedett a levegőbe a WIZZ, magyarországi járatainkon közel 18,5 millió utas bizalmát és hűségét nyertük el. Idén pedig magyar hálózatunkon több utast szállítunk majd, mint korábban bármely más légitársaság. Továbbra is azon vagyunk, hogy növeljük a Wizz Air ügyfélélményt, miközben a lehető legalacsonyabb viteldíjakat kínáljuk a piacon.”

regisztracio-atadasa-wizz-iosa
Fotó: Wizz Air

A WIZZ a sajtótájékoztatón átvette a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) üzemeltetés-biztonsági auditján (IOSA) megszerzett regisztrációját.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »