Boeing hírek: Travel Service első B737 MAX és az Osprey katonai szállítógép modernizálása

Néhány órája megérkezett Prágába a Travel Service első modern Boeingje és kedvencünk, a helyből felszálló katonai szállítógép, az Osprey is átesik majd egy fiatalító kúrán.

Hirdetés

Kisebb saját tömeg, kevesebb üzemanyag felhasználás, csendesebb üzemelés, nagyobb hatótávolság, ez jellemzi a cimképen is látható pár órája landolt Boeing B737-8 repülőgépet, amely a Travel Service menetrend szerinti flottájának színeit viseli.

A repülőgép a Boeing B737-800 NG utóda, 200 utast szállíthat, az üzletet a hajtóművet szállító General Electric lízingcége finanszírozza.

Travel Service flotta modernizálása kapcsán ajánlom őszi tóksónkat Szakács Gábor főpilótával, a videón a 25 perctől indul vele erről a témáról a beszélgetés.

Még annak idején 1985-ben a Bell helicopter gyár fejlesztette ki a tengerészgyalogság részére azt a billenő rotoros szállítógépet, az MV-22 Osprey-t, vagyis Halászsast, amelyet tíz évvel ezelőtt Somos Miklós repülőmérnök mutáns öszvérnek nevezett el a tíz évvel ezelőtt megjelent Repülni JÓ cikkében.

Azóta a Bell beolvadt a Boeingbe, a kiváló Halászsas pedig modernizálásra szorul, akárcsak nálunk a helikopterek. A képen látható első példány megérkezett a gyárba, szól a hír, még további kettő követi majd a modernizációs átépitésre.

De már készül az új páncélozott és nagyobb sebességű kompozit változat is Bell V-280 Valor néven, amiről korábban irtunk.

Forrás Boeing és Travel Service

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »