Búcsú a Fat Alberttől

A Fat Albert az egy Lockheed C-130 Hercules katonai szállítógép, amely az amerikai Blue Angels haditengerészeti légi kötelék „mamája”, mert ez a gép vitte utánuk a cuccot, de önálló bemutatókat is tartott, néha rakétás felszállással.

Volt szerencsém látni őket Seattle-ben is, bár akkor a C 130 csak leszállt a Boeing repülőterére, viszont a Blue Angels tartott egy nagyon színvonalas bemutatót, a videón először 4 perc 27 másodperckor a kötelék, benne Fat Albert gurulása.

Nemrég készítettem egy videó-összeállítást a Hercules extrém repüléseiről, amiből kimaradhatatlan volt a Fat Albert. Rakétával is rásegített a felszállásra, no meg egy a nyitóképen is látható csinos pilótanő műrepült vele. 2 perc 27 másodpercnél ők jönnek.

Egy nem régi baleset miatt a Herculeseket a földre parancsolták, úgy néz ki, hogy Fat Albert már ott is marad, viszik egy múzeumba. Viszont a Blue Angels megunta az állandó szállítási kölcsönkérést, vesznek egy saját Herculest a pótlására Angliából, szerintem bedobják a figurákat is vele.

Búcsúképen felszállnak a kötelék gépei Seattle-ben, a füstöt már a földön beizzították.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »