Condor hosszútávú flottájának megújítása folytatódik

A Condor Frankfurtban köszöntötte kilencedik gyári új Airbus A330neóját. A D-ANRB lajstromjelű repülőgép szeptember elején érkezett a frankfurti repülőtérre. Az első repülésre múlt héten került sor Kanadába.

Ezzel a Condor, a tervek szerint haladva, 2022 vége óta havonta egy repülőgépet fogad, és a megrendelt hosszútávú repülőgépek felét már átvette. A légiflotta legújabb tagjával adtak át először Tenger mintára festett A330neo repülőgépet. Ezzel teljessé vált a hosszútávú géppark színválasztéka, és mostantól a vendégek a Sziget, a Strand és a Tenger színeiben repülhetnek a világ legszebb úti céljai felé.

A Condor összesen 18 új, tengerentúlra szánt repülőgép beszerzését tervezi a hosszútávú flotta megújítási programjának részeként, és a tervek szerint 2024-ig teljesen lecseréli a jelenlegi Boeing B767-es gépparkot. A Condor légitársaság karaktere főként nyaraló-telelő járatokat üzemeltető cég, bővebben erről egy korábbi videónkban beszélt Tóth Attila, az Aviareps Magyarország vezetője.

Amint a long-haul géppark megújítása befejeződik, a Condor rövid- és középtávú flottája következik: a jelenlegi Airbus A320/1 és Boeing 757 típusú repülőgépeket 41 gyári új Airbus 320 repülőgépcsaládból származó neo repülőgép váltja fel. Ebből 13 darab a kisebb A320neo és 28 darab az ötven üléssel több A321neo. A tervek szerint 2024-ben és 2025-ben összesen 14 repülőgépet szállítanak le. Hosszú távon a Condor flottája összességében növekedni fog a flottamegújítási program részeként.

Forrás: Aviareps Magyarország, a légitársaság hazai képviselője

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »