Utazás 2017 és a repülés, amely évek óta egyre szerényebb jelenlétű a kiállításon

Hétvégén volt az Utazás 2017 kiállítás a kőbányai vásárvárosban, a bécsi repülőtér standját kivéve nem találkoztunk önálló repülési kiállítóval.

Még a beharangozó sajtótájékoztatón Rafay János üzletág igazgató, a kiállítás szervezője mondta el ennek az okát. A bécsi reptér standján kívül, amit a videón örökítettünk meg, csak elvétve találkoztunk repülési vonatkozásokkal.

A bécsi reptér standján azokkal a magyarországi légitársasági képviselőkkel beszélgettünk, akiknek Bécsből vagy onnan is indulnak járataik szerte a nagyvilágba. Mindenkitől az izgalmas tavaszi kínálatokról érdeklődtem.

Hirdetés

Sali Sándor, az Air Berlin képviselője azzal indított, hogy napi 4 járatuk repül New Yorkba Berlinen vagy Düsseldorfon keresztül, de több más amerikai város is közvetlenül elérhető velük, úgy mint Orlando, Boston, Los Angeles vagy San Francisco. Továbbra is sláger a karibi térség üdülő paradicsoma, oda több helyre repülnek düsseldorfi átszállással általában heti kétszer, szezonon kívül 120 ezer forintos kezdő árakon. A karibi térségben a szezon egyébként a tél és a két nyári hónap.

Az óceánon át Airbus A330 típusú gépek repülnek, amelyeket nemrég alakítottak át. A 19 darab ággyá változtatható fotelt tartalmazó első osztály mögé 46 darab XL szék került a turista osztály első felébe. Az XL székekben 20 százalékkal nagyobb és kényelmesebb a lábtér, amit 80 eurós irányáron lehet igénybe venni.

Bécsből a Condor légitársaság is repül a karibi térségbe, Varadero és Punta Cana célállomásokra, említette a több légitársaságot képviselő AVIAREPS munkatárs, Anna Kopicova, akit a videónk végén láthatunk. Másik képviselt légitársaságuk, a tajvani EVA Air Boeingjével Bécsből Bangkok leszállással juthatunk el Tajvanra, a repülőgépet a bécsi reptéren tavaly bejárhattuk. Anna szerint remek ajánlat 200 ezer forint nagyságrendű oda-vissza full jegyárral Bécsből például a Seychelle szigetek, pár órás átszállással Addisz Abebában. Az Ethiopian Airlines Boeing B787 Álomgépekkel repül Bécsből.


Egyfelől Tóth Attila az EVA Air magyarországi képviseletét is ellátó AVIAREPS Kft ügyvezetője,
másfelől Marzouki Ali, a Thai Turisztikai hivatal regionális vezetője

Egyik legújabb légitársaságuk az Air Algerie, amely Budapestről hetente kétszer repül az algériai fővárosba, 80 ezer forintos illetékeket is tartalmazó áron, zárta az ismertetést Anna.

A standon Szolnok Péterrel, a TAP portugál légitársaság képviselőjével is találkoztam, aki nagyon örül annak, hogy a nyáron visszatér a TAP lisszaboni járata Budapestre, nemcsak Bécsből lehet utazni, mint most.

A bécsi reptér standját elhagyva még két érdekességet említek, illusztrációjukra a közös kép. Balról az Air Cairo gépe látható, amely az Express Travel International Kft chartereként nemcsak Budapestről, hanem Debrecenből is repül ezen a nyáron Hurghadába. A vidéki nemzetközi reptérről szerdánként érkezik és indul majd a járat az egyiptomi üdülőhelyre, mint megtudtuk, júniustól szeptember végéig.

A közös kép másik oldalán a szolnoki Reptár repülőmúzeum marketing igazgatója, Marsi Gabrirella az első sikeres félévükről beszélt, amikor találkoztam vele Szolnok város standján. A részleteket majd a Hölgypilóták blogunkon olvashatják, úgy mint tavaly.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »