easyJet slágergyanús velencei járata Budapestről

London Gatwick, Berlin, Párizs, Genf, Bázel és Lyon mellett most már az olaszországi Velencébe is közvetlenül eljuthatunk Budapestről az easyJet járatain. Így nem csoda, hogy a légitársaság tavaly a negyedik legnagyobb fuvarozó volt Ferihegyen az évi félmillió utasával.

easyjet

A legnagyobb brit diszkont légitársaság egyébként 2015-ben 31 országba, 830 útvonalon 70 millió utast szállított a több mint 250 Airbus A320-as repülőgépei fedélzetén. A rövidtávú járatok piacán piaci részesedése pedig 9 százalékos volt.

easyjet

A tegnapi velencei járatnyitása előtti sajtótájékoztatón William Vet, az easyJet regionális kereskedelmi vezetője elmondta, hogy a velencei járatot egész évben üzemelteti majd.

Hirdetés

A járatok a Marco Polo nemzetközi repülőtérről heti három alkalommal, hétfőn, csütörtökön és szombaton indulnak megfizethető, a napoktól függően 15-20 ezer forint között áron oda-vissza.

easyjet

Így nemcsak a karneváli szezonban, illetve a nyári turista idényben lesz közvetlenül látogatható a város, de a velencei kikötőből folyamatosan üzemelő tengerjáró hajóutak is könnyen elérhetők lesznek a magyar utazók számára.

easyjet

Az idén tavasszal elindított Lyioni járattal pedig a francia Alapok hatalmas sípályái közelíthetők meg. A magyarországi járatbővítés következő állomása 2017 februártól Amszterdam lesz.

easyjet

Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy a február 6-tól induló heti három járat már most slágergyanús.

Véleményem szerint lassan időszerű lenne, hogy az easyJet is bázist nyisson Budapesten.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »