Ethiopian Airlines nagyobb Dreamliner gépet is üzemeltet, de az Airbus A350 típust is repüli

Afrika első légitársasága vízágyúval köszöntötte első nagyobb, Boeing B787-9 Dreamlinerét, amely Everettből, a Boeing gyári repterétől repült néhány napja Addis Abebába.

Hirdetés

Az Ethiopian a kisebb Dreamlinert, a Boeing B787-8 típust is előszőr választotta Afrikában, miként most a nagyobbat is. Öt éve repülik a kisebb Dreamlinert, a 19 darabból az utolsó 3-mat már az AerCap cégtől lízingelték. Az ír lízingcég – amely a világ legnagyobb Dreamliner közvetítője a maga 116 már repülő és megrendelt ilyen típusával – közreműködésével helyezték ezt a gépet is üzembe.

Összeállítottunk egy zenés képeslapot Ethiopian Airlines nagyobb Dreamliner Boeing gépe érkezésről, hangot ne feledjenek rá adni.

Az első gép a képen látható alábbi útvonalon egy szuszra, vagyis leszállás nélkül repülte le a 13 444 km távolságot. A repülés során az új Boeing humanitárius feladatokat is ellátott, a Seattle Alliance Outreach non-profit szervezet adományát is magával hozta, az egészségügyi felszerelések a Black Lion Kórházba és az Etiópiai Szent Pál Kórházba kerülnek.

Ethiopian Airlines nagyobb Dreamliner

Az Ethiopian Airlines nagyobb Dreamliner repülőgépe 6 méterrel hosszabb a kisebb Dreamlinernél és a korábbi 270 székkel szemben 315 székkel és nagyobb cargo kapacitással rendelkezik. A két osztályos elrendezésben itt is ággyá dönthetőek a fotelek az első osztályon.

A Dreamlinerek kiváló és páratlan fedélzeti komfortot kínálnak egyedülálló tulajdonságainak köszönhetően, mint például a nagyobb ablakok, magas mennyezet, kevesebb zaj, az utazás szakaszaihoz igazítható világítás, magasabb páratartalom és 20 százalékkal kevesebb üzemanyag.

Ethiopian Airlines nagyobb Dreamliner

Kapacitását tekintve a nagyobb Boeing B787-9 géppel lényegében két szék híján utolérték az Airbus A350-900 gépük lehetőségeit, ebből már 6 darabot üzemeltetnek. Az Ethiopian Airbuszon az első osztály 30 darab fekhellyé alakítható fotelből áll. Talán mondani sem kell, hogy az Airbus A350 gép első afrikai üzemeltetője is az Ethiopian Airlines.

A légitársaság a Vision 2025 stratégia szerint fedélzeti kényelmet és utazási élményt kíván nyújtani minden utasának, ezért fektettek be a világon legelterjedtebb mindkét új típusú nagy távolságú repülésre szolgáló modern repülőgépbe.

Az Ethiopian Ailines hazai képviseletét az AVIAREPS Magyarország Kft látja el.

Forrás: Ethiopian Airlines és Boeing Company

(Címképen jobbról Tewolde GebreMariam, a légitársaság vezérigazgatója Michael Raynor, az amerikai nagykövet társaságában lép az új repülőgép fedélzetére)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »