Wizz Air kézicsomag mától ingyenes

Mától a téli menetrendben ingyenes a Wizz Air kézicsomag. De ha biztosan a fedélzetre szeretnéd vinni a kézipoggyászodat, akkor elsőbbségi beszállást kell vásárolnod, vagy a sima jegyeddel a sor elejére kell állnod. Másrészt a cikkből kiderül, hogy egy harmadik magyar repülőtér is Wizz Air célállomás lehet.

Hirdetés

Döntés már nyáron megvolt, irtunk róla. Ács Gábor előrehozott Forbes interjú részletéből tudhatjuk meg az okokat magától a vezértől.

Wizz Air kézicsomag

Váradi József a szentpétervári járat bejelentésekor

Váradi József vezérigazgató a lapnak ezt mondta:

Most nemigen láthatunk olyan légitársaságot, aki 80 százalék alatt repül, vagy ha igen, akkor ezért nem látjuk már sokáig repülni. Ennek következménye, hogy egyszerűen nem férnek fel a kézicsomagok a fedélzetre, amire reagálnia kell mindenkinek, be kell vezetni valamilyen szelektív mechanizmust. Ezt el lehet sumákolni, hogy hozzátok csak, aztán majd a végén elvesszük és levisszük, de ez nem jó. Csúszni fog a járat, nem egyértelmű, hogy kitől veszik el, frusztrációt okoz. Mi most próbálunk olyan rendszert bevezetni, ami valahol hatékonyság alapú, de fair is: azt kapod, amiért fizetsz. Mindenki vihet ingyen egy csomagot, de az vagy az utassal utazik, vagy nem. Az elsőbbségi beszállás pedig jó szelekciós mechanizmusnak tűnik, mert ez egy plusz szolgáltatás, ez foglalja magában azt is, hogy a csomagod mindenképp veled utazik. Persze nem biztos, hogy ez tökéletes megoldás.

Wizz Air közleménye az ingyenes kézipoggyászról

Mától elsőbbségi beszállással egy kézi poggyászt és egy kisebb táskát vihetnek fel az utasok, részletek a címképen és itt.

Egyébként a Ryanair is hasonló logikával ilyen megoldást választott, de ők simán is két kézicsomagot engednek ingyen a jövő évtől, csak lehet, hogy az egyik a gép gyomrába kerül.


Jővőre Wizz Air légikisasszonyok sétálnak majd a géphez?

A lap novemberi számában megjelenő teljes interjúból azt is megtudhatjuk, hogy lesz harmadik magyar repülőtér, ahonnan repül majd a Wizz Air. Az adottságok alapján nehéz másra gondolni, mint a Hévíz-Balaton repülőtérre.

Forrás Forbes, fotók Repülni JÓ

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »