Ballisztikus tesztrakéták orosz hadgyakorlaton

Ballisztikus tesztrakéták közül négyet indított el főparancsnoki minőségében Vlagyimir Putyin elnök az orosz hadászati nukleáris erők hármasának irányítási gyakorlata keretében – közölte Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője pénteken Moszkvában.

Hirdetés

A gyakorlatot, amelyben az orosz hadászati nukleáris erők, az Északi és a Csendes-óceáni Flotta és az orosz légi és űrerők nagy hatótávolságú repülőinek együttműködését tesztelték, csütörtök este tartották meg.

Az Orosz Védelmi Minisztérium Twitter oldalán egy videót is közöltek róla.


Az orosz védelmi minisztérium közleménye szerint az északnyugat-oroszországi Arhangelszk közelében található pleszecki űrrepülőtérről Topol típusú interkontinentális rakétákat lőttek ki a távol-keleti Kamcsatkán található kurai gyakorlótérre.

Ballisztikus tesztrakéták

Ballisztikus tesztrakéták
Fotók – TASSZ

A Csendes-óceáni Flotta egyik nukleáris tengeralattjárójáról két ballisztikus rakétával az Ohotszki-tengerről az Arhangelszk közelében lévő Csizsa gyakorlóteret, az Északi Flotta egyik nukleáris tengeralattjárójáról pedig egy ballisztikus rakétával Kurát vették célba.

Ballisztikus tesztrakéták
Tupoljev fotók – Repülni JÓ a Zsukovkij bázison a kiállitáson

A hadászati légierő Ukrainka, Engels és Sajkovka bázisáról felszállt a képen látható Tu-160-as típus, a címképen látható Tu-95 és Tu-22M3-as típusú gépeiről manőverező robot repülőgépeket indítottak Kurára, valamint a Komi Köztársaságban lévő Pemboj és a kazahsztáni Tyerekta gyakorlóterekre.

Az orosz védelmi tárca sikeresnek minősítette a hadgyakorlatot, és az összes célpont megsemmisítéséről számolt be.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »