EVA Air földi személyzet új tagja Pepper, egy japán humanoid robot

Az EVA Air földi személyzet két új tagja egy-egy humanoid robot, Pepper egyelőre egy légikisasszony segítségével tanulja az emberekkel való foglalkozást a tajvani légitársaság hazai nemzetközi repterén, Tajpejben.

Az egyik Pepper szolgálati helye a nemzetközi terminál, ahol segíti az utazókat a pontos indulási időpontokkal, továbbá időjárási tippeket ad és a vámmentes boltok speciális árait is megjeleníti. A robot gurul is, tehát később képes lesz akár elkísérni az érdeklődőket. A másik Pepper, amely egy japán gyártású humanoid robot pedig a VIP Lounge recepcióján várja a VIP utasokat.

Hirdetés

A 121 cm és 29 kg-os barátságos robottal az érintőképernyőjén keresztül lehet kommunikálni egyelőre kínai nyelven, de hamarosan kitűnően beszél majd angolul és japánul, jkésőbb meg bármilyen nyelven.

Pepper amúgy egy nagyon vidám robot: táncol, integrált játékprogramjai mellett kezet is ráz a kíváncsi utazókkal és nem utolsósorban 100%-ban szelfibarát. Reméljük, a gyakorló hónapok után a légitársaság egyenruhájában láthatjuk viszont sokkal több példányban.

Nemrég Bécsben jártunk az EVA Air Boeing Triplesevenjét járhattuk be az EVA Air magyarországi képviseletét ellátó az AVIAREPS Kft szervezésében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »