Flight of Dreams kiállítás Nagoyában

Japánban Nagoyában már a reptér is futurisztikus, hiszen egy mesterséges szigeten áll. A repülőtéren az első Dreamliner, Boeing B787 gyári tesztgép köré nemrég épitettek egy csarnokot, amelyben létrehoztak egy interaktiv és 21. századi kiállitást utalva az Álomgép nevére Flight of Dreams elnevezéssel, amely a Boeing kitelepülése is sok szempontból Japánba.

Hirdetés

Az amerikai repülőgépgyár ajándékozta nekik az egyes számú Dreamliner B787 tesztpéldányt, mivel a környéken gyártják hozzá a szárnyakat és a törzsrészeket, az egykori csodagép egyharmadát, amit a Boeing légi igáslova, a Dreamlifter szállit Amerikába a szerelősorra. Másrészt a japán légitársaságok, az ANA és a JAL voltak a „berepülő” légitársaságok, jelenleg a zászlójuk alatt már több mint 100 Boeing B787 repül.

A képeken szenzációs a fényjáték, egyébként a szokásos szolgáltatások várják a közönséget mindössze pár dollárért. Bejárható az Álomgép és megtekinthető maga a szerelési folyamat. Aki szeretne vele repülni, nemcsak a szimulátorba ülhet be, hanem még pilótaruhát is ölthet magára. Nekem leginkább az a szinesen csillogó szélcsatorna tetszik, ahol a magunk elkészitette papirrepülőgépeket lehet dobálni és videófelvételt vihetünk róla haza.

Múzeumok a világban 16 videón a Repülni JÓ Youtube Csatornáján

Itt nyilt meg az első külföldi Boeing Store, egy szinten a Seattle-i éttermek másai és ételei vonzzák a látogatókat. Mindez méltó folytatása és szinte külföldi kihelyezett tagozata a Seattle-i Repülés Múzeumának, ahol néhány éve jártunk és ezt a videót készitettük.

Forrás Boeing

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »