Világbajnok és a gyerekek találkozása a repülőtéren

Velence Zöldliget Általános Iskola kisdiákjai már rutinos „repülősök”, bejárták a Ferihegyi Repülőteret és az idén június másodikán Gulyás György vitorlázórepülő világbajnok kalauzolta őket a Dunakeszi Repülőtéren. A képeket elnézve örül a Repülni Jó Portál szíve, hogy közreműködhetett a találkozó megszervezésében.

Mindennek motorja az iskolában Baglyasné Szécsi Annamária tanárnő, aki szerzője az alábbi írásnak és a képeknek.


Háttal Gulyás György vitorlázórepülő világbajnok

2009. június 2-án táborozni indultunk Csattogóvölgybe, ahol utunk a dunakeszi repteret érintve vezetett. Nem csak egy repülőtéri látogatással lettünk gazdagabbak, hanem megismerkedhettük személyesen Gulyás György vitorlázórepülő világbajnokunkkal.

Hirdetés

A négy buszról leszállva valósággal elleptük a repülőteret, ahol már vártak bennünket. Lehetőséget kaptunk a bemutatkozás után a fák árnyékában a tízóraizásra, míg egy – egy csoportot a pedagógusok kíséretével az egyik hangárhoz vezettek.

A gyerekek nagy érdeklődéssel figyeltek „Gyuri bácsi” érdekfeszítő történeteire és a repülők bemutatására. A hangáron kívül is lehetőségünk nyílt különböző repülőgépek megtekintésére, olyanokra is amelybe engedélyezték a gyerekeknek a beszállást.

Folyamatosan ostromolták kérdéseikkel gyermekeink a Gulyás Györgyöt és segítőtársait egyaránt. Az időjárás is nekünk kedvezett a gyönyörű napsütésben láttuk a fel és leszálló gépeket. A tanulók közül volt, aki életében először járt repülőtéren.


A szárnyon a világbajnok, hátizsákkal a tanárnő

Aki meg volt már, annak azért okozott nagy élményt, mert közelebbről is megismerkedhetett egy számára elérhetetlennek tűnő izgalmas és érdekes világgal, a kezével megérinthette a repülő szárnyát és megtapasztalhatta azt is, milyen a pilóta fülkében ülni.

Hallgathatott sok különleges történetet a repülőkről, a repülésről és az ezekkel kapcsolatos dolgokról. Szenzációsan sikerült találkozásról számoltak be tanulóink a hazaérkezéskor, nagy élménnyel és csodálatos programmal ajándékoztak meg minket a repülősök.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »