Közel 10 évet repültek már a Wizz Air szimulátor központjában

A Wizz Air légitársaság öt évvel ezelőtt adta át képzési központját Budapesten. A Wizz Air Training Centre-t a legmodernebb technológiákkal szerelték fel, amely lehetővé teszi, hogy egyszerre akár 300 pilótakadétot és évente 1500 légiutas-kísérőt képezzenek. A három szimulátoron a megnyitás óta eltelt öt év alatt összesen több mint 83 ezer órát, azaz nagyjából 9 és fél évnyi repülést teljesítettek. A növendékek és a pilóták, akik rendszeres kötelező képzéseken vesznek részt.

A Wizz Air képzési központját a megnyitáskor egy rögzített repülőgép szimulátorral, valamint két, Airbus A320 pilótafülkét modellező CAE 7000XR Series mozgó szimulátorral szerelték fel, amelyeket 2022 januárjában egy harmadikkal egészítettek ki. A Wizz Air Training Center-ben helyet kapott emellett a TFC ultramodern kabin vészhelyzeti eljárás oktatási eszköze, valamint a Flame Aviation új generációs, V9000 Commander típusú tűzoltási kiképző központja is. Az integrált képzési központban egymás mellett zajlik a pilóták és az utaskísérők képzése.

Légiutas kisérő toborzás a Wizz Airnél

A létesítményben akár 300 pilótakadét is tanulhat egyszerre. A Közép- és Kelet-Európai régió kiemelkedő képzési központjában tantermi oktatás, repülés szimuláció, valamint kabin kiképzés is várja a Wizz Air nemzetközi hálózatából érkező kadétokat. A Wizz Air Training Centre-ben az alapkiképzésen felül rendszeresen ismétlő földi tréningen is részt vesznek a pilóták, valamint típusjogosítást is szerezhetnek. A Pilótaakadémia pedig ahhoz biztosít lehetőséget a szorgalmas fiatalok számára, hogy megszerezzék a kereskedelmi pilótaengedélyt, és a Wizz Air pilótájaként dolgozzanak.

De nem csak pilóták képzésére fókuszál a Wizz Air: a 2018 óta folyamatosan fejlesztett kiképzőközpont lehetővé teszi a légitársaság számára, hogy – Magyarországon elsőként – légiutas-kísérő alapképzési tanúsítványt állítson ki növendékei számára. Ennek köszönhetően, az itt végzettek az Európai Unió valamennyi tagállamában elhelyezkedhetnek a szakmájukban. 2018 óta évente nagyjából 1500 fő végzi el a hat héten keresztül tartó légiutas-kísérő képzést. A résztvevők között az elmúlt időszakban megnövekedett a férfiak aránya is: jelenleg a tanulók körülbelül 35%-át teszik ki. A légitársaság Cabin Crew to Captain programjában pedig ambiciózus légiutas-kísérők válthatják valóra álmaikat pilótaként.

A Wizz Air budapesti kiképzőközpontja befektetés a jövőbe, az emberekbe. Örülünk, hogy egy ilyen ultramodern létesítményben taníthatjuk az utánpótlást, és hogy a növendékeket már a Magyar Légügyi Hatóság nevében kibocsátott tanúsítvánnyal is elismerhetjük. A három teljes repülés-szimulátor állandó, magas kihasználtsággal üzemel nálunk, és nagyban hozzájárulnak toborzási terveink megvalósításához.

– mondta Zima Nikoletta, a Wizz Air Képzési központjának vezetője.

Forrás: Wizz Air légitársaság

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »