Közszolgáltatás keretében a Wizz Air repül a Nyugat-Balkánra

Mint az várható volt, egyetlen pályázóként a Wizz Air nyerte azt a közbeszerzési eljárást, ahol közszolgáltatás keretében a jövő évtől öt új nyugat-balkáni célpontot érhetünk el a diszkont légitársaság gépeivel.

Váradi József vezérigazgató a mai sajtótájékoztatón ezzel kapcsolatban elmondta, hogy az Európai Unió engedélyével lezajlott közbeszerzés a ma aláírt szerződéssel mindkét fél számára előnyös. A nyitóképen látható öt város, Tirana, Szkopje, Szarajevo, Podgorica és Pristina valamint Budapest között újra lesz közvetlen légi összeköttetés az üzleti és turista céllal utazók számára.

Hirdetés

Váradi szerint a Wizz Air célja a járatok nyereségessé tétele, a légitársaság számára a szerződés mintegy biztosításként szolgál a kezdeti veszteségek mérséklésére, hiszen ezeket a desztinációkat üzleti alapon eddig nem repülte senki. Kiemelte, hogy nem tervezik a diszkont modell megváltoztatását, nem fókuszálnak az átszállásra itt sem, mint régebben volt az a Malévnál.

Pénteki frissítés:
újabb járat bejelentése Debrecenből jövő márciustól Tel Avivba
hetente kétszer, szerdán és vasárnap

A jövő tavasszal a közszolgáltatás keretében induló járatok – részletek, frekvenciák a képtárban – egy repülőgép félheti kapacitását veszik igénybe, a mostani 11 Magyarországon állomásozó géphez jövőre jön majd a 12.-ik is.

A Wizz Air továbbra is nagy lépésekben megy előre, jövőre is 17 százalékos fejlődést célzott meg, 2018-ban pedig már 100 gépes légitársaság lesz, addig havonta több mint egy gépet vesz át az Airbusztól. A diszkont légitársaság nemrég két új bázist nyitott, előbb Kisinyovban, majd tegnap Várnában, de Magyarországról sem repült még egyetlen légitársaság soha 64 célállomást.

Lefényképeztük a vezérigazgató előadása alatt mutatott diagramokat, néhány új adat miatt érdemes őket nagyítva átböngészni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »