Légi Selyemút, Alibaba elosztóközpont Ferihegyen

A héten Budapesten aláírták a megállapodást, létrejön a kínai-magyar légi Selyemút, kínai logisztikai bázis épülhet a budapesti repülőtéren.

A budapesti és csengcsoui repülőtereken már most dedikált árukezelő szállítmányozó raktárak létesültek a forgalom kezelésére: a henani repülőtéren 2021 februárjában adták át ünnepélyes keretek között a Budapest Exkluzív Tengerentúli Terminált, Budapesten pedig a Cargo Cityben a megállapodás aláírása napján adták át a Zhengzhou Exkluzív Tengertúli Terminál névre keresztelt, dedikált raktárcsarnokot.

Az együttműködés részekén a CECZ / Utlink kínai-magyar üzleti és logisztikai fejlesztő vállalat szervezésében tavaly októberben Csengcsou és Budapest között közvetlen légiáru szállító járat indult, amely heti három alkalommal, a Hainan Airlines üzemeltetésével közlekedett. A légi összeköttetés 2021 március végén további heti két, Boeing 747 típusú géppel teljesített járattal bővült – ez az összeköttetés most, a 100. üzemeltetett járattal új mérföldkőhöz érkezett.

A megállapodás másik kiemelkedő fontosságú eredménye, hogy a világ egyik legnagyobb online áruháza, a kínai Alibaba logisztikai vállalata Kelet-Közép-Európa légiáru elosztóközpontjaként jelölte meg a Budapest Airportot.

Áprilisban meg is indultak az első szállítások. A sikeres lebonyolítás eredményeként már indulásként napi több tíz tonnás árumennyiség, több tízezer küldemény kezelése jelent meg a budapesti repülőtéren, a jövőben pedig ennél is nagyobb volumenek várhatóak, elsősorban a projekt regionális szintű gyűjtő-elosztó szerepének köszönhetően.

Végül ajánljuk három budapesti repülőtéren készült cargo videónkat. Az elsőt a legnagyobb magyar cargo gépről. A másodikat a koronavírus elleni cargo hadjáratról. A harmadik a koreai cargo járatról pedig azért emlékezetes, mert sajnos a korlátozások miatt akkor rendeztek utoljára sajtóeseményt egy járat érkezéséről.

Forrás: Budapest Airport

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »