Lufthansa Csoport 2023 évi eredményei

A Lufthansa Csoport a járvány után visszanyerte pénzügyi erejét és a tavalyi évet nyereséggel zárta.

Utasszállító légitársaságok nyereséggel

Az utazási kedv tavaly is magas maradt. Ismét megnőtt a jegyek iránti kereslet. 2023-ban összesen 123 millió utas utazott a Lufthansa csoport légitársaságaival, ami 20 százalékos növekedés az előző évi 102 millióhoz képest.

A Lufthansa csoport légitársaságai 14 százalékkal 946 ezerre növelték a kínált járatok számát. Az ülések kihasználtsága 3,1 százalékponttal 83 százalék körüli szintre javult, így visszatért a válság előtti szintre.

A teljes csoport bevétel 35,4 milliárd euró, nettó nyereség 1,7 milliárd euró. Ebből a légitársaságok – a LUFTHANSA, a SWISS, az Austrian Airlines, a Brussels Airlines és az Eurowings összes bevétele 28,3 milliárd euróra nőtt és mindenki pozitív üzleti eredménnyel zárt. A karbantartó vállalat, a Lufthansa Technik 628 millió euró bevételt ért el és a Lufthansa Cargo kapacitása is hét százalékkal nőtt.

A repülőgép szállítások rekordja

A Lufthansa csoport jelenleg történetének legnagyobb flottamodernizálásán megy keresztül. 2024-ben a vállalat ismét több mint 30 új repülőgépet, köztük körülbelül 20 hosszú távú repülőt fog átadni. Kétszámjegyű számú Boeing 787-9 „Dreamliner”, nyolc Airbus A350-900-as és egy Boeing 777-es teherszállító érkezik a céghez. Mindezek a hosszú távú repülőgépek a Lufthansa Airlines és a Lufthansa Cargo számára fognak repülni. Történetünk során még soha nem számítottunk arra, hogy mindössze egy éven belül ennyi új, hosszú távú repülőgépet szállítanak a Lufthansának.

A Lufthansa csoport összesen több mint 250 legújabb generációs repülőgépet tartalmaz a rendelési listáján – ez egy újabb rekord. Középtávon a korszerűsítés a régebbi alflották leszereléséhez vezet, ami az ügyfelek komfortérzetének jelentős növekedését, valamint a CO 2 -kibocsátás fenntartható csökkenését eredményezi. A lényegesen üzemanyag-hatékonyabb repülőgépek akár 30 százalékkal kevesebb kerozint fogyasztanak elődmodelljeikhez képest, és ennek megfelelően kevesebb CO 2 -t is bocsátanak ki .

Carsten Spohr, a Lufthansa Csoport elnöke és vezérigazgatója nyilatkozata


A vezérigazgató a közlekedési miniszterrel

A Lufthansa csoport visszanyerte pénzügyi erejét. Szeretném megköszönni ügyfeleink folyamatos hűségét és a mintegy 100 000 alkalmazottunk mindegyikének. Átlagon felüli elkötelezettségükkel 2023-at a Lufthansa-csoport történetének három legjobb éve közé tették. Ez a siker mindenki számára előnyös. 2019 óta először szeretnénk osztalékot fizetni részvényeseinknek. Az átlagot jelentősen meghaladó kollektív bérmegállapodásokkal és nyereségrészesedésekkel dolgozóinkat is részesítjük jó eredményünk alakulásában. Idén pedig arra is törekszünk, hogy ügyfeleink elégedettségét végre prémium szintre állítsuk. Éppen ezért rekordösszeget, 4,5 milliárd eurót fektetünk be új repülőgépekbe, utastérbe, társalgóinkba, földi folyamatainkba, valamint személyi és digitális szolgáltatásokba. Történetünk legnagyobb flottakorszerűsítésének részeként idén legalább 30 új repülőgép átvételére számítunk, köztük a Lufthansának körülbelül 20 távolsági sugárhajtású repülőgépére – ez újabb rekord.

Forrás: Lufthansa Csoport

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »