Lukasz mólóra szállt vattacukorért

A Red Bull Air Race újdonsült utánpótlás világbajnoka, a lengyel Lukasz Czepiela Sopotban, Európa leghosszabb tengeri fából épült mólóján leszállt vattacukorért, hogy megnyissa a szezont és begyűjtsön egy rekordot.

A Carbon Cub EX2 egy igazi bozótrepülőgép, a nagy kerekeivel szinte bármilyen terepen is könnyebben leszállhat. A rekordban az volt a nehéz, hogy a repülőgép szárnyfesztávolsága akkora volt, mint a korlátok közötti távolság. Másrészt bár a móló több mint 500 méter hosszú. Lukasz számára csak egy 115 méteres rész állt rendelkezésre, node a Cub egy rövid fel és leszállásra képes repülőgép, ez neki bőven megfelelt.

Lukasz mólóra szállt

A videoklip jó reklám lehet arra, hogy Red Bull Air Race futamokat rendezzenek legalább jövő évtől a két aktuális világbajnok országaiban. Lukasz repülése jelzés lehet arra, hogy korábban egyetlen egyszer a lengyel kikötővárosban, Gdanksban rendezett futam után talán Sopot lehet az új helyszín. Martin Sonkának meg talán valami festői tavat kellene találnia Csehországban, mert a magyar példa, miszerint zavarja a fővárosiak nyugalmát egy ilyen repülőverseny, náluk is ragadós lehet. Sonka tavaly nyáron, akkor még nem volt világbajnok, egyébként azt nyilatkozta a cseh sajtóban, hogy 3 éven belül meg lehet az anyagi feltételeit teremteni egy cseh futamnak is.

Hirdetés

Lukasz rekordja alapján talán pártolnia kellene Budapestnek Besenyei Péter régi vágyát, hogy kirepülhessen a Váralagútból, mert Péternek még egy-egy méter maradna is a szárnyvégek és a Váralagút fala között.

Erre egyébként nyáron remek alkalom lenne, mert lezárják a Lánchidat és környékét, mikor átadják azt a felújításnak. Besenyei Péter pedig ezzel megkoronázhatná korábbi dunai repüléseit és egy kiváló reklám lenne a világban Budapest szépségéről.

A videó és a képek forrása Red Bull Content Pool

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »