Malév szándéknyilatkozat harminc darab Szuhoj Szuperjet 100 utasszállító megrendeléséről Párizsban

Harminc Szuhoj Szuperjet 100-as (SSJ 100) repülőgép megrendeléséről írt alá szándéknyilatkozatot Martin Gauss, a Malév vezérigazgatója és Alessandro Franzoni, a SuperJet International vezérigazgatója 2009 június 15-én a világ egyik legfontosabb légiközlekedési iparági kiállításán és vásárán, a Párizs melletti Le Bourget-n. A tervezett beszerzés értéke több mint 1 milliárd dollár.

Hirdetés

A Malév a címképen felszálló 98 utas befogadására alkalmas SSJ 100-as típusú repülőgépeket tervez vásárolni, melyekből az első 2011-re érkezhet meg a légitársaság flottájába. Ezt követően minden évben hat repülőgéppel bővülhet a géppark.

Malév szándéknyilatkozat

Martin Gauss a Malév vezérigazgatója a bejelentésen elmondta: A Szuhoj Szuperjet 100-as típusú repülőgép egyaránt alkalmas a regionális és közepes távolságú útvonalak teljesítésére, ezért kitűnően megfelel a Malév hálózatának lefedésére. A Malév újabb, hosszú távú flotta-átalakítási programjában azzal számol, hogy a légitársaság a következő évtizedben növekedésnek indulhat és a jelenleginél több repülőgépre lesz szüksége.

Alessandro Franzoni, a SuperJet International vezérigazgatója beszédében hangsúlyozta: A mostani bejelentés különösen jelentős annak fényében, hogy az SSJ 100-as első nemzetközi bemutatkozójára itt a párizsi Le Bourget airshown kerül sor. A szándéknyilatkozat aláírása egy olyan elismert és magas színvonalat képviselő légitársasággal, mint a Malév egyértelműen mutatja az érdeklődést és a bizalmat az SSJ 100-as repülőgéptípus iránt.

Malév szándéknyilatkozat

Biztos vagyok abban, hogy az SSJ 100-as olyan jó tulajdonságai, mint például az alacsony üzemanyagfogyasztás és az ebből adódó környezetbarát üzemeltethetőség meg fogja győzni a légitársaságokat a típus előnyeiről. A mai aláírás megerősít minket abban is, hogy a SuperJet International stratégiájának középpontjában továbbra is az ügyfelek teljes körű kiszolgálására kell koncentrálnunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »