Messerschmitt Me-109 vadászgép videón

Múlt héten Szolnokon jártunk a RepTár Repűlőmúzeumban, ott készítettük ezt a videót.

Erich Hartmann 352 légi győzelmével a második világháborúban minden idők legnagyobb vadászpilótája volt, aki Messerschmitt Me-109 vadászgépen repült. De a világszínvonalú Me-109 vadászgép magyar ipartörténeti emlék is, hiszen a negyvenes években több mint 600 példányt gyártottak belőle Magyarországon.

Sajnos teljes magyar gyártású példány nem maradt belőle, ezért a Krakkói Repülőmúzeum jóvoltából fél éven keresztül, jövő év március 15-ig látható az ikonikus vadászgép Szolnokon a RepTár Repülőmúzeumban.

Köszönjük a videó kommentálását Magó Károly zászlós, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis kutatójának. A kameramozgásban olyan közelről mutatjuk a vadászgépet, amit a kordon miatt a látogató majd nem láthat. Másrészt vágóképeken felvillantjuk a Me-109 repülését, mutatjuk az egykori ellenfeleket, akikkel ma már békésen együtt repülnek a repülőnapok világában.

A videó végén felvillantjuk a megnyitó ünnepség képeit, amelyen többek között részt vett a Magyar Királyi Honvéd Légierő második világháborús vadászpilótája, Frankó Endre nyugállományú repülő főhadnagy. Ő a legendás Puma Században harcolt Messerschmitt Me-109 vadászgéppel.

A címképen a magyar Messzer projekt utáni beszélgetés néhány alkatrész társaságában. A földön ül az előadó, Almási Balázs kutató.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »