Muroja otthon a király, következő Red Bull Air Race futam Budapesten a Duna felett

Tavalyi verseny után idén is Muroja nyert a hazai pályán, a hétvégén rendezték a gyorsasági repülő akadályverseny idei harmadik futamát Csibában Japánban.

Érdekesen indult a verseny, mert Muroja azt a cseh Kopfsteint verte meg az első párbaj körben, aki a döntőben mögötte a második lett. Ez azért lehetséges, mert hét párbajjal indul a verseny és a legjobb második idővel lehet bejutni nyolcadikként a második párbaj fordulóba.


A győztes cseh vitézek ölelésében

Ott meg Murojának volt szerencséje, mert már a második párban elején összeszedett 2 másodperces büntetést. A másodikként repülő ausztrál Matt Hall emiatt kényelmesen, nem kapkodva vette az akadályokat, csak az egyik kapu sárga vonala felett repült, így kapott a kényelmes repülésre még egy három másodperces büntetést és kiesett. A szabály kimondja, hogy a kapun levő két sárga vonal között kell a pilótának átrepülnie.

Hirdetés

Muroja a döntőbben már megállíthatatlan volt, az 55 ezres haza szurkolósereg is biztatta, és az inkább német nevű cseh versenyző lett a második, aki életében előszőr verekedte be magát a négy közé, ahol már nem párbaj van, hanem az idő oszt. A két másik Final Four pilóta nagyon akart, apró hibával jobb időket is mentek, mint a japán, csak összeszedtek büntetéseket. Az aktuális világbajnok, a német Dolderer most csak negyedik lett.


Az autogramvadász japán közönség elözönlötte a a hangár előtereket

Három forduló után Muroja és Sonka vezet 30-30 ponttal, a következő futamban a Lánchíd majd dönt közöttük, hiszen a magyar pályán a híd alatt van a célvonal. Reméljük, július 1-2 napokon nem lesz olyan ramaty idő, mint tavaly, hangolódjanak rá a magyar versenyre tavalyi videó lejátszási listánkkal.

Muroja jógázik, tiszteli a japán hagyományokat, itt éppen ki tudja mit süt. Reméljük, a már visszavonult Besenyei Péter megvendégeli a fiúkat egy jó bográcsra erős paprikával, hogy a magyar virtus se hiányozzék egy hónap múlva a Duna feletti versenyen.

Forrás: Red Bull Air Race

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »