Német futballmúzeumban jártunk Dortmundban videónkon

A Wizz Air balatoni nyitójáratával létrejött dortmundi városlátogatásunk egyik csúcspontja a Német Futball Múzeum volt.

A Német Futball Múzeum Dortmundban a főpályaudvar mellett található. Egy mozgólépcső visz fel a kiállítási csarnokba. Egyből a nekünk fájó 1954 VB döntő aláírásokkal tarkított labdája vár bennünket. Húsz percenként aranyra változik és a német himnuszt játszák alá. Egy kis szobában folyamatosan adja a korabeli tv a döntő legszebb pillanatait. Akkora a mezőny fölényünk, hogy nem is érti az ember, Puszkász vezényletével a félidei 2 nulla javunkra után miért nem mi győztünk. Miért nem mi lettünk a világbajnokok? Így a németeket ünnepelte az installáción is a hazai tömeg, meg a csodaedző Herbergert.

Korábbi videóink az útról
ajánló és a repülő utunk

Egy lámpaernyőn mi magyarok is büszkék lehetünk magunkra, mert a svájci világbajnokság csoport meccsein 8:3-ra elporoltuk a nyugatnémeteket.

Egy kis focitörténet is izgathat bennünket, benne a női futball korai megjelenése, a játékosok szoknyában. Majd nemzetköziből németre vált a kiállítás. Már Mexikóban megjelent a csapat repülőgépén a Lufthansa átirat. Igy lett a gép Fanhansa, és a sok képen meg videón látni, hogy fanatikusan szeretik a német szurkolók a Nemzeti Tizenegyet.

Régi hagyomány, hogy a VB-k előtt a válogatott énekkórus üzemmódba vált, ezeket videón meghallgathatjuk egy hangszigetelt szobában. A csarnokot az óriás labdamozi zárja, ami óránként többször vetít. Körötte a tárolókban a német világbajnoki címekhez kapcsolódó relikviák.

A nemzeti büszkeség lengi be az egész csarnokot, több órát el lehet tölteni benne, nagy élmény, ajánlom mindenkinek. Könnyű megtalálni, mert a reptéri busz megállója nincs hozzá 100 méterre se.

Hajtómű eleje mögött a dortmundi tv torony, a ma esti újabb videó bemutatónk róla és a körötte levő parkról szól majd. Várunk mindenkit 20 órakor a Youtube Csatornánkon.

Városlátogatásunkat a Wizz Air légitársaság repülőjeggyel, Dortmund városa pedig szállással és jegyekkel támogatta. Köszönet érte.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »