Red Bull Air Race budapesti extrém futam

Hiába zúdítottak ködöt, szelet, esőt és alacsony felhőalapot az istenek a Dunára, a Red Bull Air Race budapesti szervezőin nem tudtak kifogni. Képek, videók a budapesti extrém futamról.

Pénteken a szabadedzésen minden olyan szépen indult. A pilóták imádják a Lánchíd alatti célvonalat, a videónkon egy újonc a mesterek között, Francois Le Vot először repül át a szűk résen.

Pénteken a meteorológusok már a következő napokra szakadó esőt, vihart jósoltak, no meg a Duna elkezdett több métert emelkedni, ezért a mesterek a híd felett is gyakorolták a startot.

rbbp51

Aztán szombaton mindent elmosott az eső, vasárnap meg lestük a Duna part egyik épületének fedezékében, hogy mikor lesz esély a kvalifikációs repülésre. Több csúszás után két óra felé felzúgtak a hajtóművek. szerencsére nem vizesedett a szárny és elindították a párbajt.

rbbp52

A versenyzők a párbajba beleadtak apait, anyait, mert volt rá esély, hogy az időjárás miatt nem lesz több verseny. Emiatt sok volt a büntetés, minek okán például a korábbi futam győztese alul maradt a párbajban az idén felkerült spanyol versenyzővel szemben, aki egyébként a legjobb időt repülte. A korábbi vadászpilóta cseh versenyző pedig a hajtásban egy 13 G terhelésű fordulót ment, a súlyos túlterhelés miatt őt kizárták a versenyből, a képen a döntés után éppen elhagyja a pályát.

rbbp54

A későbbi győztes német Dolderer is majdnem alulmaradt a párbajban, de egy büntetését jogosan visszavonták. Amúgy a szervezőket az ág is húzta, mert két párbajjal a vége előtt a sodrásban elszabadult egy kapu, amit profi módon leszereltek, visszavontattak, majd újra felfújtak.

rbbp55

Közben a videó közvetítésben állandóan a japán versenyzőt mutatták, aki szamurájhoz méltó módon számunkra láthatatlanul izgúlta végig, hogy ő legyen a másodikok között a legjobb idővel a nyolcadik, még versenyben maradt pilóta. A szervezők már nem kockáztattak, ezért összevonták a két hátra levő futamot és a nyolcas párbaj helyett időre mentek a versenyzők.

Az izgalom fokozódott, mert menet közben először nagy előnnyel az ausztrál Matt Hall vezetett, beelőzött Hannes Arch a tavalyi budapesti győztes. Végül Dolderer egy lassú kezdéssel ugyan, de az élre vágott és őt az utolsó versenyző már nem tudta leelőzni.

Amúgy az eső elcsúfította a fényképezőgép lencséjét, ezért inkább mobil videókat készítettünk, amivel felavattuk a Repülni JÓ Youtube csatornáját, érdemes a lejátszási listát böngészni. Amúgy az új videócsatornánkra való feliratkozást ajándék kuponokkal ösztönöznénk. Minden tíz feliratkozó közül egészen a 100 eléréséig kiválasztunk valakit, aki nyilvánossá tette a feliratkozását és kap tőlünk egy Repülni JÓ Összerakható e-kiskönyvet, amit a kuponnal a 15 közül kiválaszthat.

(Címlapfotó: MTI/Lakatos Péter többi kép Repülni JÓ)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »