Red Bull Air Race időmérő Portóból

Tegnap volt a Red Bull Air Race időmérő Portóban, a gépem késése miatt éppen hogy ideértem rá.

Jó hír nekünk, hogy magyar színekben versenyző Daniel Genevey második lett az időmérőn, ha nem kap büntetőpontot, akkor nyert volna. Talán majd ma az igazi versenyen délben.

Sokkal keskenyebb itt a Duoro folyó, mint Pesten a Duna és még kanyarodik is, a nagyok itt i egy híd alatt röppennek be, ami elég magas, viszont a pálya másik végén a kapu után fel kell kapni a gépet, hogy a hidat elkerüljék. Ezen a szinten ez már nem okoz gondot, a képen Martin Sonka.

A pálya nemcsak szűk, hanem több mint 30 km/h szél is volt, az egyetlen pilótanőt, Melanie Astlest ez meg is tréfálta és elcsapta a kaput, a füstje maradt csak utána, pont előttem történt.

Átmentünk csónakkal a túloldalra és a madarak is sok gondot okoztak, elvégre ez az ő életterük. Állandóan lőnek, majd a videón hallható is, de már megszokták, ezért a kamerás helikopter jött le rájuk, mert nagyon veszélyesek. A versenygépek több mint 300 km/h repülnek, szerencsére az már elriasztja őket.

A menők elől vannak a kvalifikáció után, amit egyébként a kanadai Pete McLoad nyert meg, itt egy kép a tavalyi világbajnokról, Matthias Doldererről. Várhatóan tovább jutnak majd az első körön, amit a helyszínről lehet a verseny hivatalos oldaláról élőben követni magyar idő szerint 14 órai kezdettel.

Amúgy három ember is kevés lenne belőle, mert igazán a videóra koncentrálok, amit majd otthon szerkesztek, de fotózni meg cikket, tudósításokat írni, csak ennyit tudok. Most rohanok a partra, mert délben kezdődik Daniel Genevey versenye, szurkoljunk neki, ha jól kijön a lépés, akár a dobogó tetejére is állhat. Facebookon megy majd az élő.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »